Sarıçayır Biçilmeye Başlandı

Ardahan'ın Çıldır ilçesinde Akçakale köylülerinin ot ihtiyacının büyük bölümün karşılandığı Sarıçayır biçilmeye başlandı.
Bu haber 2013-08-06 16:59:02 eklenmiş ve 403 kez görüntülenmiştir.

Ardahan'ın Çıldır ilçesinde Akçakale köylülerinin ot ihtiyacının büyük bölümün karşılandığı Sarıçayır biçilmeye başlandı.

Akçakale köyü yayla mevkisinde bulunan Sarıçayır otlak alanı köy Muhtarının yapmış olduğu eşit taksimatla biçilmeye başlandı. 2004 yılından beri biçtirerek köyde çiftçilik ve hayvancılıkla uğraşan köylüler arasında eşit taksimat yaptıklarını belirten Akçakale köyü muhtarı Memili Cimşit"Sarıçayır mevkisini muhtarlığa seçildiğim 2004 yılından beri biçtirerek köylülerimizin ot ihtiyacını karşılıyoruz. 5000 dönüm olan ve 3000 dönümü biçilen köy tüzel kişiliğine kayıtlı tapulu arazimizi 53 üç kişi arasında pay ederek biçtiriyoruz. Özellikle son iki yıldır bölgemizde yaşanan kıtlıktan biçtiğimiz bu arazimiz sayesinde köyümüz etkilenmiyor. Geçen yıl olduğu gibi bu yılda kişi başına yaklaşık olarak 10 ton gibi bir ot düşecek. Buda demek oluyor ki köyümüze 500 bin TL bir ek gelir girmektedir. Bizim tek sıkıntımız komşu köylerimizin sattıkları yerlerine Iğdır'dan gelen hayvanların zarar vermesi. Onu da elimizden geldiği kadar koruyup kollamaya çalışıyoruz. Biz muhtarlık olarak yerimizi biçme konusunda Ardahan valisi sayın Seyfettin Azizoğlu'nu da,Çıldır Kaymakamımız sayın Alparslan Kılıç'ı da ziyaret ettik. Sağ olsunlar her ikisi de bu konuda bana çok yardımcı oldular her ikisine de hem şahsım hem de köylülerim adına çok teşekkür ediyorum"dedi. - Ardahan

ETİKETLER : Sarıçayır Biçilmeye Başlandı
Diğer Serhat News haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA