Dünya Okul Süt Günü

DÜNYA OKUL SÜT GÜNÜ - Elazığ Halk Sağlığı Müdürü Doğanay: 'Her çocuğun günde en az iki bardak süt içmesi bir alışkanlık haline getirilmelidir'.
Bu haber 2013-09-26 17:00:04 eklenmiş ve 448 kez görüntülenmiştir.

Elazığ Halk Sağlığı Müdürü Veysel Doğanay, her çocuğun günde en az iki bardak süt içmesinin bir alışkanlık haline getirilmesi gerektiğini bildirdi.

Doğanay, yaptığı yazılı açıklamada, süt ve süt ürünlerinin tüketiminin teşvik edilmesi, bu konuda toplumda bir bilinç oluşturulması amacıyla dünyada her yıl 27 Eylül'ün "Dünya Okul Süt Günü" olarak kutlandığını belirtti.

Bir ülkenin sosyal ve ekonomik yönden güçlü olabilmesinin, bedensel ve zihinsel yönden güçlü, sağlıklı ve yetenekli bireylerin çokluğuyla doğrudan ilişkili olduğunu dile getiren Doğanay, Türkiye nüfusunun büyük çoğunluğunu oluşturan çocuk ve gençlerin yeterli ve dengeli beslenmiş olmalarının, onların gelecekte sağlıklı ve üretken bireyler olması için ön şartlarda olduğunu aktardı.

Doğanay, okul öncesi ve okul çağındaki çocuklarda hızlı büyüme ve gelişme nedeniyle pek çok besin öğesine olan gereksinimin, yaşamının diğer dönemlerine oranla daha fazla olduğunu anımsattı.

Okul çağında yeterli ve dengeli beslenemeyen, süt ve süt ürünlerini günlük beslenmesi içinde yer veremeyen çocuklarda zamanla zayıflık, raşitizm, diş çürükleri, beslenememeye bağlı Vitamin ve mineral yetersizliği, öğrenme kapasitesinde ve algılama yeteneğinde düşüklük, hastalıklara kolay yakalanma, öğrenim hayatında başarısızlıkların oluşması ve ileriki yaşlarda yaşam kalitesinin düşmesinin görülme ihtimalinin yüksek olduğunu aktaran Doğanay, şunları kaydetti:

"Bir bardak süt içen bir çocuk, protein ihtiyacının yüzde 35'ini, kalsiyum ihtiyacının yüzde 52'sini, B12 vitamini ihtiyacının yüzde 98'ni karşılayabiliyor. Her çocuğun günde en az iki bardak süt içmesi bir alışkanlık haline getirilmelidir. Bunun yanı sıra süt ürünlerinden peyniri, yoğurdu ve diğer ürünleri kahvaltı ve yemeklerde yemeyi alışkanlık haline getirmesi aynı zamanda ailenin çocuğa kazandırması gereken alışkanlıklardan biridir. Okullarda öğretmenlerin beslenmede süt ve süt ürünlerinin önemini çocuklara anlatması ve çocuğa sevdirilmesine katkı sağlamaları gerekmektedir." - Elazığ

ETİKETLER : Dünya Okul Süt Günü
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA