Fazla Yükleme, Yol ve Ekonomiye Zarar Veriyor'

FAZLA YÜKLEME, YOL VE EKONOMİYE ZARAR VERİYOR' - Karayollarında ticari taşıtlar tarafından yapılan taşımacılıkta, ağırlık ve boyut kontrolünü konu alan proje tanıtımının 5'incisi Erzurum'da düzenlendi.
Bu haber 2013-09-26 15:59:02 eklenmiş ve 447 kez görüntülenmiştir.

Karayollarında ticari taşıtlar tarafından yapılan taşımacılıkta, ağırlık ve boyut kontrolünü konu alan proje tanıtımının 5'incisi Erzurum'da düzenlendi. Proje takım lideri Panagitiotis Dalianis, Bir şoför fazla yükleme yaptığında aslında hem kendi canına, hem yollara, hem de ekonomiye zarar veriyor. Haksız rekabete önem verdiğimiz için bu tutumu değiştirmek istiyoruz dedi.Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yürütülen 'Ticari Araçların Ağırlık ve Boyut Kontrolleri İçin Teknik Destek Projesi'nin tanıtımı İzmir, Mersin, İstanbul ve Trabzon'dan sonra Erzurum'da yapıldı. Projenin takım lideri Panagitiotis Dalianis, Avrupa Birliği'yle ortaklaşa yürütülen projenin ekipman maliyetinin 10 milyon euro olduğunu, 18 ay süreceğini söyledi. Panagitiotis Dalianis, 2014 yılında yol kenarındaki denetim istasyonu sayısının 100'e ulaşacağını anımsatarak, kamuoyunu bilinçlendirmek için sık sık toplantı düzenlediklerini kaydetti.

'AMAÇ ŞOFÖRLERİ BİLİNÇLENDİRMEK'

Amaçlarının Lojistik sektöründe çalışan taşıt sürücülerini bilinçlendirmek olduğuna dikkati çeken Dalianis, fazla yükleme yapmanın önüne geçmek istediklerini anlattı. Panagitiotis Dalianis şöyle konuştuKontrol en fazla 20 saniye sürüyor. Denetimler hızlandı ve düzenli hale geldi. Kontroller sayesinde 2006 yılından beri alınan cezalarda hızlıca bir düşüş oldu. Bazen kontrol istasyonuna uğramadan kaçmak isteyen şoförler oluyor. Bu yüzden Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, mobil kontrol istasyonları yaparak bu kaçmaların önüne geçmeye çalışıyor. Bu uygulamada bakanlığın amacı daha çok ceza vermek değil, şoförlerin tutumunu değiştirmek. Çünkü şimdiye kadar şoförlerde fazla yükleme alışkanlığı süregelmiş. Asıl önemli olan bu tutumun değişmesi. Çünkü bir şoför fazla yükleme yaptığında aslında hem kendi canına, hem yollara, hem de ekonomiye zarar veriyor. Bir ton bile fazla yükleme yapsa başkalarının hakkını çalmış oluyor. Haksız rekabete önem verdiğimiz için bu tutumu değiştirmek istiyoruz.

ETİKETLER : Fazla Yükleme Yol ve Ekonomiye Zarar Veriyor'
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA