Hemşeri Dernekleri Festival İçin Bir Arada

HEMŞERİ DERNEKLERİ FESTİVAL İÇİN BİR ARADA - 'Manisadayız Manisalıyız' sloganıyla geçtiğimiz yıl ilki gerçekleştirilen Hemşeri Dernekleri Festivali'nin bu yıl ikincisi düzenleniyor.
Bu haber 2013-09-26 15:59:02 eklenmiş ve 522 kez görüntülenmiştir.

"Manisadayız Manisalıyız" sloganıyla geçtiğimiz yıl ilki gerçekleştirilen Hemşeri Dernekleri Festivali'nin bu yıl ikincisi düzenleniyor.

Manisa Belediyesi'nin katkılarıyla Kent Konseyi'nin organizatörlüğünde gerçekleştirilecek olan 2. Hemşeri Dernekleri Festivali'nin duyurusu düzenlenen basın toplantısıyla yapıldı. Manisa Belediyesi Encümen Salonu'nda gerçekleştirilen basın toplantısına Belediye Başkan Yardımcıları Nursel Ustamehmetoğlu ve Azmi Açıkdil, Kent Konseyi Başkanı Mustafa Genç ile hemşeri dernekleri başkanları katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Yardımcısı Ustamehmetoğlu, festivalin ikincisini yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek şöyle konuştu: "Geçtiğimiz yıl Manisa Belediyesi'nin desteği ve Kent Konseyi'nin organizatörlüğünde gerçekleştirilen festivalimizin bu yıl ikincisini düzenliyoruz. Geçtiğimiz yıl Aralık ayında yaptığımız festivalimiz oldukça keyifli geçmişti. Hem halkımızın katılımını arttırmak hem de bu güzel havalardan yararlanmanın doğru olacağını düşünerek ufak tefek değişiklikler yaptık. Bu yıl festival tarihini öne aldık ve mekan olarak da Cumhuriyet Meydanı'nı seçtik. Bizler farklı illerden gelerek Manisa'da yaşayan vatandaşlarımızla bir arada olmaktan, onların kültürlerini yansıtacak etkinlikler yapmalarından dolayı mutluyuz. Hepimiz Manisa'da yaşıyoruz. Bir arada olmanın sevincini paylaşıyoruz. Bu anlamda değerli Belediye Başkanımız Cengiz Ergün adına katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum"

Belediye Başkan Yardımcısı Mimar Azmi Açıkdil de birlikteliklerden doğan güzel işlerin önemini vurgulayarak, "Manisa'daki hemşeri derneklerinin bir arada olması, hemşerilik bilincini arttırmaktadır. Festivalimiz sayesinde Erzurum'dan Trabzon'a Kafkaslar'a kadar zengin kültürel birikimi paylaşmanın keyfini bir kez daha yaşayacağız. Çeşitli yörelerin folklorünü, geleneğini, adetini, mutfağını ya da giyim tarzını tanımamız açısından bu festivalimizi önemsiyoruz. İnşallah kaynaşma ve paylaşmanın arttığı güzel bir festival haftası yaşayacağız" dedi.

Kent Konseyi Başkanı Mustafa Genç de bu yıl Akhisar ve Saruhanlı hemşeri derneklerinin katılımıyla Hemşeri Dernekleri Festivali'nin il geneline yayılmasının ilk adımını attıklarını belirterek, "Öncelikle birlikteliğimizin asıl amacının festival olmadığını ifade etmek istiyorum. Amacımız kültürel zenginliklerimizi birbirilerimizle paylaşmaktır. Herşeyi bir kenara bırakarak kardeşliğimizi pekiştirmek, kültürel zenginliğimizi ortaya koymak, birlik ve bütünlüğümüzü korumak ve sağlamaktır. Bunu da geçtiğimiz yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz festival ile inşa ettiğimizin görüşü içerisindeyim. Bu festivaldeki etkinliklerimiz tabii ki bizim bir görselimiz olacaktır. Geçen yıl Manisa Belediyesi'nin büyük destekleriyle 1.'sini yaptık. Belki amatör bir program ortaya çıkmıştı ama yine de halkımızın beğenisini kazanmıştık. Şuanda aramıza yeni katılan derneklerimiz oldu. Tabii ki derneklerimizin bir araya gelmesi çok önemli. Bizler aracı olarak bu güzel projeyi sunduk, derneklerimiz de projemizi önemseyerek gerçekten büyük özveriyle ellerinden gelen katkıyı sundu. O yüzden öncelikle bir araya gelen derneklerimizin önce başkanları ve yönetim kurulu üyelerini sonra üyelerini kutluyorum. Tabii ki Manisa Belediyesi'nin festivalimizde büyük katkısı var. Ekonomik imkanlarını sunarak festivalimizin güzel bir şekilde geçmesi için ellerinden gelen desteği verdiler. Bu anlamda da başta Belediye Başkanı Cengiz Ergün olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. İnşallah geleneksel hale getirdiğimiz festivalimiz il genelindeki derneklerin katılımıyla önümüzdeki yıllarda daha da ses getirecektir. Dolşu dolu geçecek olan 2. Hemşeri Dernekleri Festivalimizin hayırlı olmasını diliyor, tüm Manisa halkını 1-11 Ekim 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan etkinliklere davet ediyorum." dedi.

Hemşeri Dernekleri Festivali Dönem Sözcüsü Manisa Malatyalılar Derneği Başkanı Haydar İzci de dernekleri bir araya getiren Kent Konseyi'ne teşekkür ederek, "Hem Manisa hem de Türkiye açısından takdire şayan bir festivale imza attığımıza inanıyorum. Biz yurdumuzun dört bir yanından Manisa'ya geldik. Dernekler olarak bu projenin içerisinde olmaktan dolayı da mutluyuz. Mesir Festivali'nin ardından Manisa'nın Hemşeri Dernekleri ile anılmasını temenni ediyoruz. Sayın Belediye Başkanımız Cengiz Ergün'e ve Manisa Belediyesi'ne desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Festivalin Manisa'ya hayırlar getirmesini temenni ediyorum" dedi.

FESTİVALE KATILIM SAĞLAYACAK OLAN DERNEKLER

Afyonkarahisarlılar Kültür ve Dayanışma Derneği, Ahlat Sosyal Dayanışma Kültür Derneği, Akhisar Erzurumlular ve Erzurum'u Sevenler Kültür ve Dayanışma Derneği, Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği, Balıkesirliler Kültür ve Dayanışma Derneği, Balkanlar Kültür ve Dayanışma Derneği, Bitlisliler Kültür ve Dayanışma Derneği, Eskişehir İli ve İlçeleri Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği, Kağızman ve Köyleri Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği, Kütahya İlinden Yetişenler Derneği, Makedonya Göçmenleri Kültürünü Yaşatma ve Dayanışma Derneği, Malatyalılar Kültür ve Dayanışma Derneği, Manisa Kafkas Derneği, Saruhanlı Köy ve Beldeleri Yardımlaşma Eğitim, Spor ve Turizm Derneği, Trabzonlular Derneği, Yuntdağlılar Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Kültür Spor ve Turizm Derneği. - MANİSA

ETİKETLER : Hemşeri Dernekleri Festival İçin Bir Arada
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA