Membran Teknolojileri ve Uygulamaları Sempozyumu Başladı

MEMBRAN TEKNOLOJİLERİ VE UYGULAMALARI SEMPOZYUMU BAŞLADI - Fırat Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü evsahipliğinde düzenlenen '3. Ulusal Membran Teknolojileri ve Uygulamaları' Sempozyumu başladı.
Bu haber 2013-09-26 14:59:03 eklenmiş ve 424 kez görüntülenmiştir.

Fırat Üniversitesi (FÜ) Çevre Mühendisliği Bölümü evsahipliğinde düzenlenen "3. Ulusal Membran Teknolojileri ve Uygulamaları" Sempozyumu başladı.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, FÜ Kongre Merkezi'nde düzenlenen ve 2 gün sürecek olan sempozyumda mebran teknolojileri ve uygulamaları ile ilgili çeşitli bildiriler sunulacak.

Sempozyumda konuşan FÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Kazez, üniversitelerin ülke ihtiyaçları ve çağın gerekleri doğrultusunda önceliklerini belirlemesi ve bu nedenle tıptan mühendislik alanlarına kadar birçok alanda uygulama örnekleri olan membran teknolojileri gibi teknolojilerin gelişmesine katkıda bulunmaları gerektiğini söyledi.

Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Halil Hasar ise ülkede tamamen dışa bağımlı olunan membran teknolojileri konusunda son dönemlerde ciddi çalışmalar gerçekleştirildiğini bildirdi.

Hasar, şunları kaydetti:

"Membran teknolojileri konusunda çalışma yapan akademisyenler sayesinde bugün ülkemiz ciddi bir artış trendine girmiştir. Bunun en güzel sonuçları yapılan TÜBİTAK projeleri ve altyapı projeleri olsun ciddi bir yükseliş var. Pilot ölçekte de olsa biz üretim kısmına geçmiş bulunmaktayız."

Sempozyuma, Ulusal Membran Teknolojileri Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. İsmail Koyuncu, Çevre Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nusret Şekerdağ, akademisyenler ile sektör temsilcileri katıldı. - Elazığ

ETİKETLER : Membran Teknolojileri ve Uygulamaları Sempozyumu Başladı
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA