Şahika Ercümen'in 61 Metre Rekoru Onaylandı

ŞAHİKA ERCÜMEN'İN 61 METRE REKORU ONAYLANDI - Van Gölü'nde yaşayan 'İnci kefali'nin zorlu göç yolculuğuna dikkat çekmek amacıyla tek nefeste 61 metre derinliğe dalarak dünya göl ve deniz dalma rekorunu kıran dünya serbest dalış rekortmeni Şahika Ercümen'in bu rekoru onaylandı.
Bu haber 2013-09-26 14:59:01 eklenmiş ve 433 kez görüntülenmiştir.

Van Gölü'nde yaşayan 'İnci kefali'nin zorlu göç yolculuğuna dikkat çekmek amacıyla tek nefeste 61 metre derinliğe dalarak dünya göl ve deniz dalma rekorunu kıran dünya serbest dalış rekortmeni Şahika Ercümen'in bu rekoru onaylandı.

Dünya serbest dalış rekortmeni Şahika Ercümen, Van Gölü'nde yaşayan inci kefalinin zorlu göç yolculuğuna dikkat çekebilmek amacıyla, 1 Haziran'da yapılan 'Uluslararası İnci Kefali Balığı Kültür ve Sanat Festivali'nin ikinci gününde, Van Gölü'nde rekor için daldı. Paletsiz, değişken ağırlık ile 55 metre olan dünya göl dalışı rekorunu 61 metreye çıkaran Ercümen, aynı zamanda 1650 rakımda rekor deneyen ilk sporcu oldu. Dalış sonrasında doping testi için Şahika Ercümen'den numune alındı. Doping testlerinin negatif çıkması üzerine Dünya Sualtı Federasyonu ve Türkiye Sualtı Federasyonu, Ercümen'in rekorunu onayladı. Ercümen, rekorunun onaylanması için Dünya Sualtı Sporları Konfederasyonu'na başvurdu.

YENİ REKORLAR İÇİN MORAL OLDU

Ercümen, rekor denemesinde kendisine destek verenlere teşekkür etti. Dalışları tek başına yaptığını belirten Ercümen, "Ancak biz büyük bir ekibiz. Bu rekoru Van Gölü'nün inci kefallerine, Van Valisi Münir Karaloğlu'na, antrenörüm Tahsin Ceylan'a, Prof. Dr. Mustafa Sarı ve ekibine, güvenlik dalgıçlarıma, sponsorlarıma, aileme ve sualtı dünyasına armağan ediyorum. Test sonuçlarının açıklanması bize büyük bir enerji kattı. Yeni rekorlar ve sualtı çekimleri için daha çok çalışma azmi verdi" dedi. - Antalya

ETİKETLER : Şahika Ercümen'in 61 Metre Rekoru Onaylandı
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA