Adan: Demokratikleşme Paketi Bölücü, Irkçı Terör Örgütüyle Görüşülmüş Bir Paket

ADAN: DEMOKRATİKLEŞME PAKETİ BÖLÜCÜ, IRKÇI TERÖR ÖRGÜTÜYLE GÖRÜŞÜLMÜŞ BİR PAKET - Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Celal Adan, demokratikleşme paketini eleştirdi.
Bu haber 2013-09-26 14:59:01 eklenmiş ve 456 kez görüntülenmiştir.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Celal Adan, demokratikleşme paketini eleştirdi. Adan, "Demokrasi paketi bölücü, ırkçı terör örgütüyle görüşülerek yapılmış bir paket" dedi.

Celal Adan, MHP İstanbul İl Başkanlığı'nda başta İstanbul İl Başkanı Abdurrahman Başkan olmak üzere İl Başkanlığı yöneticilerinin de katıldığı basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. AK Parti'nin 11 yıllık iktidarında siyaseti kirlettiğini ve siyasetin temel kabullerini, geleneklerini, teamüllerini yozlaştıran bir parti olarak tarihe geçtiğini söyledi.

"PARTİLERİN OYLARI HAKKINDA AHKAM KESENLERİN DEMOKRASİYE SAYGISI YOK"

"Milleti bölerek, kutuplaştırarak ve kendisine oy vermeyenleri düşmanlaştırarak iktidar elde etmeye çalışmak, AKP'nin Türk siyasetine iğrenç bir siyaset yapma yöntemi" diyen Adan, "Kullandıkları dil, saldırgan ve tahrik edicidir. Bu parti adına açıklama yapanların kurdukları cümleler yalanlarla doludur. İşte bunun son örneği, adı bilim hırsızına çıkmış ve Tayyip Erdoğan'ın akıl hocası olduğu bilinen birisi, partilerin oy oranlarına ilişkin ahkam kesiyor. Milleti böldükleri gibi partilerin oylarını da Taksim ediyorlar. Yalan, dolan, karartma ve kandırmaca alışkanlıklarına devam ediyorlar. MHP, meydanlarda yüzbinleri toplarken ve tek iktidar alternatifi olarak Türk milletinin gönlünde taht kurmuşken sahte oy oranları açıklıyorlar. Partilerin oyları hakkında ahkam kesenlerin demokrasiye, milli iradeye ve sandığa hiç saygıları olmadığı bu açıklamalarıyla ortaya çıkıyor" dedi.

Millete, onun iradesine, kararına ve o kararın sandıkta tecellisine inandıklarının altını çizen Adan, "Biz seçimleri bekler ve o seçimlere katılarak görevimizi yaparız. Milletimizin kararına da sadakat gösteririz. Biz hakiki demokrasiye inanırız. Adalet Ve Kalkınma Partisi ise sahte anketlerle millet iradesini ifsat etmekle meşguldür. Herkesin şunu bilmesi gerekir; ortaya sandık konmadan ve seçim günü gelmeden sahte seçim sonucu açıklamak demokrasinin ve sandığın ırzına geçmektir ve en büyük hayasızlıktır. Ancak kimse merak etmesin, seçim zamanı gelince bu AKP'yi, bu demokrasiye zerrece saygısı olmayan siyasi güruhu o değersizleştirmeye çalıştıkları sandığa gömeceğiz" diye konuştu.

KAZLIÇEŞME'DE 'DEMOKRASİ MİTİNGİ'NE DAVET

Adan, ayrıca İstanbulluları 5 Ekim'de Kazlıçeşme'de düzenleyecekleri 'Demokrasi Mitingi'ne davet etti. Basın açıklamasının ardından soruları yanıtlayan Celal Adan, bir gazetecinin "5 Ekim'deki mitinge 'Demokrasi' adının verilmesinin özel bir nedeni var mı?" sorusuna, şu yanıtı verdi:

"Bugün sivil toplum örgütlerinin tamamı Adalet ve Kalkınma Parti'sinin birer yan kuruluşu haline geldi. Demokrasi paketi bölücü, ırkçı terör örgütüyle görüşülerek yapılmış bir paket. Demokratikleşme paketi 75 milyon insanı içine alan bir paket olması gerekirken bugün eksenlere bakın, bir tarafta eli silahlı bir terör örgütü diğer tarafta Adalet ve Kalkınma Partisi. 5 kişilik heyetiyle bir demokrasi paketi hazırlanması demokrasiye yapılacak en büyük zarardır. Sivil toplum örgütleriyle, siyasi partilerle görüşülmeden Türk milletinden habersiz bir dayatmayı gündeme getirmesi bir demokrasi ayıbı değil, demokrasiye karşı faşist bir düşüncedir. Ayrıca Adalet Ve Kalkınma Partisi ekonomiyi yönetirken, siyasal hadiselere bakarken tek boyutlu bakmış; kendi ifadeleriyle söylüyorum, Türkiye bir tef gibi gerilmiştir. Türkiye'de bütün gerginliklere sebep bu iktidarın demokrasiye olan saygısızlığından kaynaklanmaktadır. Utanmadan, arlanmadan demokrasiden bahsetmektedirler. 'Ben de Diyarbakır'da hapishaneye düşseydim dağa çıkardım" ifadesini kullanarak o dönem PKK'yı meşrulaştıran bir başbakan yardımcısı evvelki gün medyaya seslenerek, 'İki ay PKK'dan bahsetmeyin' diyor. Siz eli silahlı PKK militanlarıyla kucaklaşan milletvekillerini hani yüce divana gönderecek, dokunulmazlıklarını kaldırarak yargıya gönderecektiniz. Sizlerin Türk milletine şu süreçte verdiğiniz zararları telafi etmesi için Milliyetçi Hareket Partisi yollarda. Önümüzdeki mahalli seçimler Türk milletinin Adalet ve Kalkınma Parti'sinden kurtuluşu olacaktır."

EA (MK) - İstanbul

ETİKETLER : Adan: Demokratikleşme Paketi Bölücü Irkçı Terör Örgütüyle Görüşülmüş Bir Paket
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA