Engellilerin Eğitim Engeli Özel Derslik ile Aşıldı

ENGELLİLERİN EĞİTİM ENGELİ ÖZEL DERSLİK İLE AŞILDI - Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde 2 okulda bedensel ve zihinsel engellilere yönelik özel sınıf açılarak 8’i kız 20 engelli, eğitimle buluşturuldu Engelli öğrencilerin okula taşınması da ücretsiz sağlanıyor Kaymakam Yılmaz: 'Eğitimlerine aynı seviyede öğrencilerle devam etmeleri engelli öğrencilerin motivasyon ve başarısı açısından çok önemli'.
Bu haber 2013-09-26 13:59:02 eklenmiş ve 457 kez görüntülenmiştir.

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde 2 okulda bedensel ve zihinsel engellilere yönelik özel sınıf açılarak 8'i kız 20 engelli, eğitimle buluşturuldu.

İlçe merkezi ve köylerde yaşayan eğitim için Diyarbakır'a gitmek zorunda kalan ya da maddi nedenlerle okuyamayan engelli öğrencilerin eğitim engeli Kaymakamlıkça açılan özel derslik ile aşıldı. Engelli öğrenciler, Şehit Aynur Sarı İlköğretim Okulu ile Cumhuriyet Ortaokulu'nda oluşturulan özel sınıflarda 4 öğretmenden ders alıyor. Engelli öğrencilerin okula taşınması da Kaymakamlıkça ücretsiz sağlanıyor.

Velileri de memnun eden bu uygulama engelli öğrencilerin yüzünü güldürdü.

 - "Hem öğrenciler hem veliler mutlu"

AA muhabirine konuyla ilgili bilgi veren Kaymakam Erdinç Yılmaz, uygulamanın veli ve öğrencileri memnun ettiğini söyledi. 

"Hem öğrenciler hem veliler mutlu" diyen Yılmaz, "Eğitimlerine aynı seviyede öğrencilerle devam etmeleri engelli öğrencilerin motivasyon ve başarısını etkiliyor. Engelli öğrencilerimize böyle sınıflar oluşturmamız onların geleceği açısından da önemli. Çalışmamızın öğrenci ve velilerde memnuniyetle karşılanması bizi de mutlu ediyor" ifadelerini kullandı.

"Çocuklarımız sosyalleşecek"

Velilerden Abdurrahman Kara, özel derslik oluşturulmasının engelli öğrencilerin hem derslerindeki başarıyı artıracağını hem de sosyalleşmelerine olanak sağlayacağını söyledi.

Engelli öğrencilerin daha önce dışa kapalı yaşadıklarını ifade eden Kara, "Artık çocuklarımız sosyalleşecek. Bu uygulama inşallah herkes için hayırlı olacak" dedi.

Velilerden Süleyman Efe ise uygulamanın başlı başına gurur verici olduğunu vurguladı.

Engelli çocukların sayısının her geçen gün arttığını ifade eden Efe, şunları kaydetti:

"Biz çocuklarımızı engelli olarak kabul etmiyor ve yaşam şartlarının iyi olmasını arzu ediyoruz. Bu öğrencilere yönelik ilçede bir okul bulunmaması eksiklikti. Çocuklarımızı Diyarbakır'a göndermek hem ekonomik hem de eğitim açısından sıkıntılıydı. Kaymakamın bu çalışması bizi ve çocuklarımızı rahatlattı." - Diyarbakır

ETİKETLER : Engellilerin Eğitim Engeli Özel Derslik ile Aşıldı
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA