Çatlak ve Hemoroitten Korunmak İçin Beslenmeye Dikkat Edin!

ÇATLAK VE HEMOROİTTEN KORUNMAK İÇİN BESLENMEYE DİKKAT EDİN! - Avusturya Sen Jorj Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op.Dr.Mehmet Öztürk, hemoroid ve fissür gibi hastalıkların en önemli sebebinin, dışkılama süresi ve beslenme alışkanlıkları olduğunu söyledi.Op.Dr.Mehmet Öztürk, çatlak ve hemoroid hakkında...
Bu haber 2013-09-26 12:59:02 eklenmiş ve 472 kez görüntülenmiştir.

Avusturya Sen Jorj Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mehmet Öztürk, hemoroid ve fissür gibi hastalıkların en önemli sebebinin, dışkılama süresi ve beslenme alışkanlıkları olduğunu söyledi.

Op. Dr. Mehmet Öztürk, çatlak ve hemoroid hakkında bilgiler verdi. Çatlağı, anüsün giriş kısmında meydana gelen yara sonucu dışkılama sırasında ve sonrasında şiddetli ağrıya ve bazen kanamaya neden olan hastalık olarak tanımlayan Öztürk, "Anüs çıkışındaki mukozanın genellikle arka kenardan çatlaması veya yırtılmasıdır. Hemoroid ise makat etrafındaki toplardamar yumağının gevşemesi ve meme şeklinde aşağıya sarkmasıdır. Kanama, şişlik,dışarı çıkan ve ele gelen memeler, akıntı, kaşıntı ve hijyen sorunları, rahatsızlık hissi en büyük belirtileridir." ifadelerini kullandı.

Çatlaklarda hastalığın görünüş olarak küçük, verdiği rahatsızlığın belirgin olduğunu belirten Öztürk, "Ana belirti ağrıdır. Özellikle dışkılama sırasında yırtılır tarzda bir Ağrı meydana gelir. Dışkılama sonrası Ağrı, yanma şeklinde hafifleyerek azalır. Hastalar Ağrı nedeniyle dışkılayamaz ve kabızlıktan şikayet ederler. Dışkılama sonrası tekrar ağrıları olur ve bu bir kısır döngü halini alır." diye konuştu.

Tedavide en önemli hususun kabız olmamak olduğunu aktaran Öztürk, yapılması gerekenler hakkında bilgi verdi: "2-3 haftalık tedavi sürecinde sabahları aç karnına en az 2 bardak su içmek, posalı ve lifli gıdalar yemek, her sabah tuvalette aynı saatlerde ıkınmadan beklemek, acılı ve baharatlı gıdalar yememek, kabızlık yapıcı etkisi olan çay, kahve ve kolalı içecekleri fazla tüketmemek, dışkılamadan önce ve sonra Ağrı Kesici pomat ve fitiller kullanmak."

Şikayetlerin artmasındaki önemli etkenin beslenme alışkanlıklarındaki değişiklikler olduğunu vurgulayan Öztürk, "Kızartmalar, fast food olarak adlandırdığımız ayak üstü hızlı tüketilen gıdalar, uyku düzeninin ve tuvalet alışkanlığının değişmesi, özellikle yaz aylarında uzun süre ıslak mayoyla oturmak da hastalığa bağlı şikayetlerin artmasına neden oluyor." şeklinde konuştu.

Hemoroid şikayetlerinde kanamanın en sık ve en önemli belirti olduğunu vurgulayan Öztürk, "Her anal kanamanın hemoroid hastalığı nedeniyle olduğunu düşünmemek lazımdır. O nedenle anal kanama ve kanlı dışkılama şikayeti olduğunda mutlaka bir genel cerrahi uzmanına muayene olunması ve kolonoskopi yapılması gerekmektedir. Özellikle kalın bağırsak kanserinin erken teşhisi ve tedavisi açısından önemlidir. Zira bu kanama bir kalın bağırsak kanserinden kaynaklanıyor olabilir." dedi.

ETİKETLER : Çatlak ve Hemoroitten Korunmak İçin Beslenmeye Dikkat Edin!
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA