BÖLGEMİZDEN BİR TEKSTİL DEVİ, RAİF SÜT

BÖLGEMİZDEN BİR TEKSTİL DEVİ, RAİF SÜT
Bu haber 2013-09-26 11:41:41 eklenmiş ve 1772 kez görüntülenmiştir.

BÖLGEMİZDEN BİR TEKSTİL DEVİ,  RAİF SÜT

 

 

Raif Süt, ulusal yada yerel basın vb. yerlerde yer almayı, adının öne çıkmasını, reklamı  asla sevmeyen bir insan. Kendisiyle ilgili bu haberi yaparken de arkadaşlığımızdan dolayı bizi kıramayıp kendisiyle ilgili haber yapmaya 5-6 ay uğraştıktan sonra kendisini  zor ikna ediyoruz. Süt,  Doğu Kültür Medya’yı takip ettiklerini, bölgemiz ve ülkemiz bazında müstesna bir yayın olduğumuzu, iş ve stk dünyasını birbiriyle buluşturmada, toplumsal alana sunduğu  hizmet ve yayın politikası nedeniyle DKM’nin 1 numara olduğunu; bu anlamda bizleri  önemsediklerini  ve kendi yayınları olarak gördükleri  için kendisiyle ilgili haber yapmamıza uzun uğraşlardan sonra izin veriyordu. 

 

 

1972 Ardahan doğumlu olan Raif Süt, yoksulluğun ve gerikalmışlığın hüküm sürdüğü koşullarda çocuk yaşta okumak için karda kışta kilometrelerce yolu katedip komşu köyde ilkokulu bitiriyordu. İlk okul bitince okuma aşkı, okuma isteği kendisinde bir tutkuya dönüşüyordu. Bundan dolayı  evden kaçarak soluğu İstanbul’da  almıştı. Bulduğu her işte çalışıyor. Hem çalışarak, hemde okuyarak binbir zorlukla Şişli Meslek lisesi Elektrik bölümünü yatılı olarak bitiriyordu.

 

Okul’un bitimi ardından, çocuk yaşlarda, bir elektirik teknisyeni olarak hayatına yön vermeye çalışırken ana yüreği buna  dayanmıyor, oğlu okumak için evden kaçmış, ondan uzak kalmış, bir an olsun annenin aklından çıkmamaıştı. Elektirik işi tehlikeli iş ucunda ölüm var diye annesi Ardahan’dan kalkıp İstanbul’a geliyor  “Oğlumu öldüreceksiniz”  diyerek  abilerini, tüm akrabaları fırçalıyor. Deyim yerinde ise yeri göğü birbirine katıyordu. Oğlunun elektrik işinde çalışmasını engelliyordu.

 

Annenin bu müdahalesi ile hayatı yön değiştiriyor, kaderinde yeni bir sayfa açılıyordu. Bu engelleme ile birlikte Raif Süt kaderinin tecellisi olarak kendini tekstil işinde buluyor.  Daha 17 yaşında iken ufak bir atölye açarak iş hayatına atılıyor. Araya askerlik giriyor. Askerlik dönüşü 1986 yılında iş hayatına işveren olarak ilk adımını atıyordu.

 

 Süt, resmi olarak ilk şirketini ‘Sutex Tekstil’i 1986 yılında Kurdu. Kısa zaman zarfında 1-2 yıl içinde firmanın adını “RAGİ TEKSTİL” olarak değiştirdi.

 

Tekstil sektöründe çekirdekten kendini yetiştiren Süt, ilke olarak en iyi ustalarla,  (ki Ardahanlı Şakir Usta Her gün görüştüğümüz fakat  hasletlerini bilmediğimiz Şakir Özer’in  bu sektörde en iyi ustalardan biri olduğunu da bu vesileyle öğrenmiş oluyoruz.)  dalında uzman yöneticilerle, en son araç-gereç, teknik donanımla, en iyi malzeme ile çalıştığı; alanında en iyiyi yapma yönünde önüne hedef koyarak zaman içerisinde ülkemizde ihracat bakımından önlerde seyr eden dev bir firma ortaya çıkardı.

 

Kendi bünyesinde 60-70 elemanı çalışan firmanın, bir çok irili ufaklı firmaya verdiği işleri de hesaba katarsak yüzlerce insana iş ve istihdam imkanı sağlayan, yaptığı ihracaatla ülke ekonomisine milyon dolarlar kazandıran  dev  bir firma Ragi tekstil.

 

Tasarım, planlama, satış, müşteri  temsilcileri, paketleme, depolama gibi bir çok bölümü bünyesinde barındıran Ragi Tekstil, kaliteden ödün vermediği gibi dalında uzman yöneticilerle, ustalarla çalışmayı ilke edindiği gibi, asla kaliteden ödün vermeyen bir firma.

 

Firmanın  2013 yılı ihracat cirosu 6-7 milyon dolar. Firmanın 2014-15 hedefi 10 milyon dolar ciro. İhracatının büyük bir bölümünü Avrupaya yapan firmanın ihracatında Almanya 1. Sırada yer alırken, Almanyayı Hollanda, Fransa, Danimarka gibi ülkeler takip ediyor.

 

Avrupalıların Ragi’yi seçmelerinin en önemli nedeni üretimden satışa tüm faktörlerle ortaya çıkan kaliteli ürünleri. Kaliteden ödün vermemeleri. Kendi dallarında ve alanlarında en iyiyi üretmeleri.

 

Kalite bakımından Ragi Tekstil öylesine titiz bir politika izliyor ki duyunca insan şaşırmadan edemiyor. Ragi iç piyasaya fazla mal satmıyor. Sattığında ise üst düzey kaliteye ve müşteriye hitap eden firmalara, markalara mal veriyor. Bu anlamda Türkiye’de mal verdiği, yada kendilerine mal ve hizmet ürettiği firma 3-4’ü geçmiyor.  Markasına güvenmediği yada kaliteden ödün veren hiçbir firmaya mal vermiyor.

 

Günümüzde bayan dış giyimi üzerine milyon dolarlık ihracaat yapan, Türkiye ekonomisene büyük bir katma değer katan Raif Süt sadece iş alanında başarılı biri değil. Mütevazi ve alçak gönüllü kişiliği ile çoğu insan kendisini doğru dürüst tanımazken O, sosyal alana, toplumsal alana da duyarlılığı ile tanıdığımız bir sima. Bölgemizi ilgilendiren bir çok toplantı ve etkinliğin içinde bire bir yer alabilen bölgesine ve ülkesine karşı duyarlılığı üst boyutta olan bir işadamı. 

 

Süt, ‘ülke ve bölge firmalarımızın en büyük hendikap’ının kurumsallığı yakalayamamaları olduğunu ifade ederek, iş dünyasında firmalarımızın kurumsallaşmayı en büyük hedef olarak önlerine koymaları gerekmektedir. İş, siyaset, basın hangi alanda olursa olsun başarının en önemli faktörünün kalifiye eleman ve yetişmiş insan olduğunu ifade eden Süt, insanı yetiştirmeden yetkinleştirmeden; yapılan işlerde uzman kadrolar oluşturmadan yapılan işlerin geleceği yoktur diyerek; her alanda kurumsallaşmayı profesyonel olarak oturtmak zorundayız’ dediler.

 

Firma ile ilgili detayları ve fotolar için linke tıklayınız…

http://www.dkmmedyatv.com/detail/59/ragi-tekstil.html

 

DKM-HABER/İSTANBUL

 

 

ETİKETLER :
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA