Gürbulak'ta Tır'cıların Çilesi Bitmiyor

GÜRBULAK'TA TIR'CILARIN ÇİLESİ BİTMİYOR - Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesi'ndeki Türkiye- İran sınır kapısı olan Gürbulak'ta TIR kuyruğu 15 kilometreye ulaştı.
Bu haber 2013-09-26 10:59:02 eklenmiş ve 481 kez görüntülenmiştir.

Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesi'ndeki Türkiye- İran sınır kapısı olan Gürbulak'ta TIR kuyruğu 15 kilometreye ulaştı. Şoförler, İran tarafından kaynaklandığı söylenen sorunun çözülmesini istiyor.

Sık sık tıkanıklığın yaşandığı Gürbulak Sınır Kapısı'nda, son birkaç gündür şoförleri isyan ettiren uzun TIR kuyrukları oluştu. Sınır kapısına yakın olan Ağrı Dağı'nda kar yağarken, sınırda bekleyen şoförleri ise etkili olan fırtına ve yağmur zor durumda bırakıyor. Kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte sıkıntılarının daha da artacağını belirten şoförler, yetkililere seslenerek sorunun bir an önce çözülmesini istedi. TIR kuyruğu Telçeker Köyü'ne kadar uzuyor.

SORUN İran TARAFINDA

Şoförler çift sıra olmasına rağmen kuyruğun 15 kilometreyi bulduğunu belirterek şunları söyledi:

"Tek sıra olsaydı demek ki kuyruk 30 kilometreyi bulup Doğubayazıt'a varacaktı. İhtiyaçlarımızı karşılayamıyoruz. Bir an önce Türkiye İran'la sorunlarını çözsün. Bizi zaten İran'da 4- 5 gün boş bekletiyorlar. Bir de bu kuyruğu çekiyoruz. Sorun İran tarafından kaynaklanıyor. Yükümüzü boşaltmamıza rağmen İran'da 4- 5 gün boyunca bekletiyorlar. Türkiye'nin hiç bir yerinde böyle değil yeter artık bıktık. Sorunu çözsünler ve bizi bu çileden kurtarsınlar."

Gümrük yetkilileri ise, kuyruğun İran tarafındaki giriş otomasyonundan kaynaklandığını söyledi. - Doğubayazıtağrı

ETİKETLER : Gürbulak'ta Tır'cıların Çilesi Bitmiyor
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA