Mardin'de 'İm Uluslararası Sosyal Sirk Festivali' Başladı

MARDİN'DE 'İM ULUSLARARASI SOSYAL SİRK FESTİVALİ' BAŞLADI - Festival koordinatörü Demiral: '13 ülkeden dünya rekortmenlerinin ve yeteneklerinin bulunduğu 70 sirk sanatçısı etkinliklerde yer alacak'.
Bu haber 2013-09-25 22:59:01 eklenmiş ve 469 kez görüntülenmiştir.

Mardin'de "İM Uluslararası Sosyal Sirk Festivali" başladı.

Her Yerde Sanat Derneğince Mardin Karayolları Parkı'nda düzenlenen festival kapsamında, yurt içi ve yurt dışından gelen 70 sirk sanatçısı gösteri sundu. Festival koordinatörü Pınar Demiral, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 5 gün süreyle Mardin'de farklı etkinlikler düzenleyeceklerini söyledi. 

İmkanların kısıtlı olduğu ve genç insanların yaşadığı yerlerde etkinlikleri sürdürmeyi planladıklarını ifade eden Demiral, "13 ülkeden dünya rekortmenlerinin ve yeteneklerinin bulunduğu 70 sirk sanatçısı etkinliklerde yer alacak. Çocuklar için eğlenceli gösteriler olacak. Değişik ülkelerden gelen sirk sanatçıları, açık hava sahnesine çıkarak küçük çapta sirk sanatı gösterileri sunacak" diye konuştu.

Festivale Macaristan'dan katılan Hedvig Kalrpaiti, Mardin'den çok etkilendiğini söyledi. Çocukları eğlendirmeyi amaçladıklarını ifade eden Kalrpaiti, "Burada bulunmaktan son derece memnunum" dedi.

İstanbul'dan gelen Arda Kadiryay ise gerçekleştirecekleri etkinliklerle çocukların bakış açısını geliştirmeyi amaçladıklarını belirtti. "Farklı etnik yapıların bulunduğu bir yerde etkinlik yapılması gerçekten çok gurur verici" diyen Kadiryay, sirk bulunmayan yerleşim yerlerine giderek bu eksikliği gidermek istediklerini dile getirdi.

Gösterileri izleyenler arasında yer alan 8 yaşındaki Eflal Efe de gösteriden çok etkilendiğini söyledi. Sanatçıların çok yetenekli olduğunu ifade eden Efe, "Geldiğimize çok memnunuz. İyi ki gelmişiz. Festivalin düzenlenmesinde emeğe geçenlere teşekkür ediyoruz" diye konuştu. - Diyarbakır

ETİKETLER : Mardin'de 'İm Uluslararası Sosyal Sirk Festivali' Başladı
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA