Almanya'da Uluslararası Bağlama Sempozyumu Düzenlendi

ALMANYA'DA ULUSLARARASI BAĞLAMA SEMPOZYUMU DÜZENLENDİ - Almanya'da 2013 yılının çalgısı ilan edilen 'Bağlama' ile ilgili etkinliklerin en önemlisi Berlin'de gerçekleştirildi.
Bu haber 2013-09-25 21:59:02 eklenmiş ve 452 kez görüntülenmiştir.

Almanya'da ilk, uluslararası alanda 2. kez gerçekleştirilen 'Bağlama Sempozyumu', İTÜ Türk Musiki Devlet Konservatuarı öncülüğünde Berlin Ulusal Müzik Konseyi (Landesmusikrat), Berlin Sanatlar Üniversitesi, Orient-Enstitu İstanbul işbirliği ile 14-15 Eylül 2013 tarihlerinde yapıldı.

İTÜ TMDK adına etkinliğe katılan Prof. Adnan Koç, Doç. Cihangir Terzi, Doç. Erol Parlak, Öğr. Gör. Deniz Güneş, Öğr. Gör. Seval Eroğlu, Öğr. Gör. Sinan Eroğlu, Öğr. Gör. Tolgahan Çoğulu, verdikleri sempozyum tebliğlerinin yanı sıra iki gün boyunca atölye, konser gibi başarılı performanslara imza attılar.

Konservatuar Müdürü Prof. Dr. Adnan Koç, sempozyum sonucunda bağlamanın Almanya'da üniversite eğitim planlarında yer almasına karar verildiğini bu gelişmenin Avrupa'da Türk Halk Müziği ve Bağlama için bir Milat olduğunu söyledi. Koç, "Bağlama Almanların eğitim planlarına da girecek. Çalışmaları devam ediyor. Ayrıca nefesli enstrümanlar üzerine yoğunlaşmış Bulgaristan Plovdiv Müzik ve Dans Sanatları Akademisi ile Aralık'ta 1. Uluslararası Kaval Sempozyumu yapmayı planlıyoruz. İTÜ TMDK olarak komşu ülkelerimizle müzik alanındaki işbirliğimiz devam edecek. Kasım ayında Türk Musikisi Vakfı ile birlikte Japonya'da Türk müziğini tanıtmaya gideceğiz." dedi.

İTÜ TMDK Türk Halk Oyunları Bölüm Başkanı Prof. Nihal Ötken, Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Eyüp Uzunkaya, Bölüm Öğretim Görevlileri Cumhur Sevinç, Cenap Güngör ve Araş. Gör. Sonay Ödemiş ile 20 kişiden oluşan dansçı ve müzik topluluğu 5-14 Eylül tarihleri arasında Rusya'nın Moskova ve Vlademir şehirlerinde festivallere katılarak toplam 6 performans sundu.

TMDK Ekibi, bu gösterilerde Diyarbakır, İzmir, Erzurum, Trabzon ve Azerbaycan yörelerine ait geleneksel halk oyunları ve halk müziği örneklerini başarı ile sergiledi. Geniş katılımlı seyirci topluluklarınca beğeni ile izlenilen gösteriler festivalde ilgi odağı oldu.

ETİKETLER : Almanya'da Uluslararası Bağlama Sempozyumu Düzenlendi
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA