Stk'lar Eğitimdeki Aksaklıkları Protesto Etti

STK'LAR EĞİTİMDEKİ AKSAKLIKLARI PROTESTO ETTİ - Ağrı'nın Patnos ilçesinde bir araya gelen sivil toplum kuruluşlarının (STK) temsilcileri ve vatandaşlar, eğitimde yaşanan eksiklikleri protesto etti.
Bu haber 2013-09-25 18:59:05 eklenmiş ve 461 kez görüntülenmiştir.

Ağrı'nın Patnos ilçesinde bir araya gelen sivil toplum kuruluşlarının (STK) temsilcileri ve vatandaşlar, eğitimde yaşanan eksiklikleri protesto etti.

İlçede yaklaşık 10 gündür başlayan eğitim öğretim dönemi, öğretmen yetersizliği ve okullardaki tadilatların tamamlanmaması nedeniyle protesto edildi. Menderes Caddesi üzerinde bir araya gelen kalabalık adına bir açıklama yapan Kamuran Yalçın isimli vatandaş, Patnos ilçesinin nüfus yoğunluğu açısından yaklaşık 20 ilden büyük bir yerleşim merkezi olduğunu belirterek, "İlçemizde olması gereken öğretmen sayısı yaklaşık 2 bin iken bu sayı maalesef bin 200'lerde tutulmaktadır. Bu durumdan öte sınavlarda 81 il arasında hep son 5 sıra içinde bulunmaktayız. Bu durumda okuma yazma oranı en düşük il olan yine Ağrı ili olmaktadır. Bunlar yetmezmiş gibi birde okulların açılmasıyla birlikte devam eden tadilat işleri, eğitimin yapılmasına engel teşkil etmektedir. Bizler vatandaş ve veliler olarak artık yeter diyoruz. Çocuklarımızın anayasada güvence altına alınan eğitim hakkını istiyoruz. Ücret karşılığı görevlendirilen çeşitli üniversitelerin ilgisiz bölümlerinden mezun olan ve özlük haklarından da yoksun bırakılan öğretmenleri istemiyoruz. Bizler sağlıklı bir gelecek için sağlıklı bir eğitim istiyoruz" dedi.

Yapılan açıklamanın ardından kalabalık sessizce dağıldı. - AĞRI

ETİKETLER : Stk'lar Eğitimdeki Aksaklıkları Protesto Etti
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA