'Uluslararası Hz. Nuh ve Cudi Dağı' Sempozyumu

'ULUSLARARASI HZ. NUH VE CUDİ DAĞI' SEMPOZYUMU - Şırnak Üniversitesi'nce 27 29 Eylül'de Şırnak'ta düzenlenecek sempozyum için hazırlıkların tamamlandığını belirtildi Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Dr. Gündoğar: 'Bu sempozyum Hz. Nuh ve tufan olayı ile ilgili devam eden tartışmaya olumlu yönde önemli bir katkı sunacak ve konuyla ilgili birçok soru cevabını bulmuş olacaktır.”.
Bu haber 2013-09-25 17:59:02 eklenmiş ve 434 kez görüntülenmiştir.

Şırnak Üniversitesi'nce 27-29 Eylül'de Şırnak'ta düzenlenecek "Uluslararası Hz. Nuh ve Cudi Dağı" Sempozyumu için hazırlıkların tamamlandığı belirtildi.

Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Dr. Hamdi Gündoğar, yaptığı açıklamada, sempozyuma yurt içi ve yurt dışından yaklaşık 65 bilim adamının katılacağını söyledi.

Doç. Dr. Gündoğar, Şırnak'ın tarih, kültür ve inanç turizmi açısından büyük bir potansiyele sahip olduğunu ifade ederek, üniversite olarak bu potansiyeli ortaya çıkarmak, gündeme taşımak için sempozyum düzenlediklerini belirtti.

Sempozyum ile Hz. Nuh'un gemisine ilişkin devam eden bazı tartışmalara da katkı sunmayı amaçladıklarını kaydeden Gündoğar, şöyle dedi:

"Hz. Nuh'un yaşadığı bölge Şırnak'ın da içinde bulunduğu bu bölgedir. Güvenilir tarihi ve dini kaynakların belirttiğine göre Hz. Nuh Tufanı içinde bulunduğumuz Mezopotamya bölgesinde meydana gelmiş, Hz. Nuh'un gemisi de Cudi dağına oturmuştur. Kur'an-ı Kerim'in Hud suresi bu hususu açık bir şekilde belirtmektedir. Ancak Tevrat'tan yola çıkılarak Hz. Nuh'un gemisinin Ararat, yani Ağrı dağında olduğuna dair iddialar ve tartışmalar bulunmaktadır. Sempozyuma katılarak tebliğ sunacak katılımcılar bu tartışmaya değinmekle beraber ağırlıklı olarak tebliğlerinde söz konusu geminin Cudi'ye oturduğu yönünde önemli bilgiler vereceklerdir. Bu sempozyum Hz. Nuh ve tufan olayı ile ilgili devam eden tartışmaya olumlu yönde önemli bir katkı sunacak ve konuyla ilgili birçok soru cevabını bulmuş olacaktır."

Gündoğar, sempozyumun ardından Cudi Dağı'na katılımcılarla bir gezi gerçekleştirmeyi planladıklarını söyledi.

Sempozyuma Amerika, İngiltere, Almanya, Polonya, İsrail, Suudi Arabistan, Ürdün, Pakistan, Irak ve Suriye gibi ülkelerden de bilim adamı katılmasının beklendiğini kaydeden Gündoğar, açılışa Şırnak'ta görev yapmış eski valiler ile 15 üniversite rektörünün de davet edildiğini belirtti. - Şırnak

ETİKETLER : 'Uluslararası Hz. Nuh ve Cudi Dağı' Sempozyumu
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA