Akademisyenler, Nuh'un Gemisi İçin Şırnak'ta Toplanıyor

AKADEMİSYENLER, NUH'UN GEMİSİ İÇİN ŞIRNAK'TA TOPLANIYOR - Şırnak'ta, Üniversite tarafından Hz.
Bu haber 2013-09-25 17:59:02 eklenmiş ve 465 kez görüntülenmiştir.

Şırnak'ta, Üniversite tarafından Hz.Nuh'un gemisinin Cudi dağında olduğunu ispatlamak için, Uluslararası Hz. Nuh ve Cudi Dağı Sempozyumu düzenlenecek. İlahiyat Fakültesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Temel İslam Bilimi öğretim üyesi Doç. Dr. Hamdi Gündoğar, Hz. Nuh'un Hz.Adem'den sonra insanlığın ikinci atası olduğunu belirtirek, Hz. Nuh'un yaşadığı bölge Şırnak'ın da içinde bulunduğu bu bölgedir. Güvenilir tarihi ve dini kaynakların belirttiğine göre Hz.Nuh Tufanı içinde bulunduğumuz Mezopotamya bölgesinde meydana gelmiş, Hz. Nuh'un gemisi de Cudi dağına oturmuşturdedi.

Şırnak Üniversitesi tarafından Hz. Nuh ve Gemisi, Tufan ve Cudi dağı konularının tartışalacağı, Uluslararası Hz. Nuh ve Cudi Dağı Sempozyumu düzenlenecek. Sempozyum ile ilgili basın toplantısı düzenleyen İlahiyat Fakültesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Temel İslam Bilimi öğretim üyesi Doç.Dr. Hamdi Gündoğar, 3 gün sürecek olan sempozyuma yurt içi ve yurt dışından 65 bilim adamının katılacağını söyledi. Doç.Dr. Hamdi Gündoğar, bilindiği üzere Hz. Nuh'un, Hz. Adem'den sonra insanlığın ikinci atası olduğunu ve Hz. Nuh'un yaşadığı bölgenin Şırnak'ın da içinde bulunduğu bölge olduğunu belirterek, Güvenilir tarihi ve dini kaynakların belirttiğine göre Hz. Nuh Tufanı içinde bulunduğumuz Mezopotamya bölgesinde meydana gelmiş, Hz. Nuh'un gemisi de Cudi dağına oturmuştur. Kur'an-ı Kerim'in Hud suresi bu hususu açık bir şekilde belirtmektedirdedi.

Doç.Dr.Gündoğar, Tevrat'tan yola çıkılarak Hz. Nuh'un gemisinin Ararat yani Ağrı dağında olduğuna dair iddialar ve tartışmalar bulunduğunu, Uluslararası Hz. Nuh ve Cudi Dağı Sempozyumu'na katılacak olan tebliğciler bu tartışmaya da değineceklerini ifade ederek, Bilim adamları bu konada önemli bilgiler vereceklerdir. Sempozyum'da Hz. Nuh'un gemisi ile ilgili bilgilerin yanında Hz. Nuh'un kavmi, Nübüvvet Mücadelesi, ailesi ve ayrıca Tufan ile ilgili bilgiler de verilecektirdiye konuştu.

Doç.Dr Mustafa Gündoğar, sempozyuma, Polonya, Almanya, İsrail, Pakistan, Kuzeyş Irak ve Azerbaycan dan bilim adamlarının katılacağını ve sempozyumdan sonra bilimadamlarının Şırnak'ın Cizre, Mardin7in Midyat ve Batman'ın Hasankeyf ilçelerini gezeceklerini de söyledi.

ETİKETLER : Akademisyenler Nuh'un Gemisi İçin Şırnak'ta Toplanıyor
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA