AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Türel, Bosna Hersek'te

AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI TÜREL, BOSNA HERSEK'TE - Mostar kentinde incelemelerde bulunan Türel: 'Mostar çok önemli turizm potansiyeline sahip. Türkiye'deki turizmcileri Mostar'a yatırım yapmaya davet edeceğim'.
Bu haber 2013-09-25 16:59:02 eklenmiş ve 476 kez görüntülenmiştir.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel, Bosna Hersek'in tarihi ve turistik kenti Mostar'ı ziyaret etti. 

Boşnakları temsil eden en büyük parti konumunda olan Demokratik Eylem Partisi'nin (SDA) daveti üzerine, AK Parti İstanbul Milletvikili Enver Yılmaz, Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar ve Van Milletvekili Fatih Çiftçi'yle birlikte Bosna Hersek'e gelen Türel, daha sonra Mostar kentine geçti. Türel ve beraberindeki heyet, Mostar'daki turizm potansiyellerini yerinde inceledi.

Türel, Mostar'daki temasları kapsamında AA muhabirine yaptığı açıklamada, böylesi önemli bir turizm potansiyeline sahip kentte bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi.

"Ecdadımızın bize çok önemli tarihi ve kültürel miraslar bıraktığı bir coğrafyadayız" diyen Türel, bu zenginlikleri yerinde görmek için Mostar'a geldiklerini kaydetti. Türel, Mostar'ın çok önemli turizm potansiyeline sahip olduğunu ve yılda 500 bine yakın turisti ağırladığına işaret ederek, "Bu tarihi kent Avrupa Birliği sınırına (Hırvatistan) 40 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Dolayısıyla burada bu potansiyelin çok iyi bir şekilde değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum" diye konuştu. 

Mostar kentinde turizm yatırımının mümkün olabileceği bazı otelleri de gezdiğini anlatan Türel, "Maalesef geçmişteki acı hatıralar nedeniyle bazı yarım kalmış turustik tesisleri görebilme şansına sahip olduk. Temennimiz tabiki zaman içerisinde bunların turizm için en iyi şekilde değerlendirilmesidir. Biz Türkiye'deki turizm yatırımcılarının dikkatlerini böylesi önemli potansiyele sahip bir kente çekmek için bu ziyareti gerçekleştirdik" dedi. 

Antalya'nın eski Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunu ve dünyada en çok 5 yıldızlı otelin bulunduğu bir şehirde yaşadığını da anımsatan Türel, Türkiye'deki türizmcileri, Mostar'da yatırım yapmaya davet edeceğini vurguladı.. 

Türel, Bosna Hersek'teki temasları kapsamında ayrıca bugün ülkenin belediye başkanlarına yönelik "Yerel yönetimlerde uluslararası işbirliği ve işbirliği imkanlarının geliştirilmesi" konulu bir konferans da verecek. - Federation of Bosnia and Herzegovina

ETİKETLER : AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Türel Bosna Hersek'te
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA