Şeker Fabrikası Özelleştirme Kapsamından Çıkartılıyor

ŞEKER FABRİKASI ÖZELLEŞTİRME KAPSAMINDAN ÇIKARTILIYOR - Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş.'ye B portföyünde bulunan Malatya Şeker Fabrikası'nın özelleştirme kapsamından çıkartılacağı belirtildi.
Bu haber 2013-09-25 15:59:02 eklenmiş ve 417 kez görüntülenmiştir.

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a hafta sonu gerçekleştirdiği Malatya ziyareti sırasında fabrika arazisinin kente kazandırılması talebini ilettiklerini belirtti. Başbakan Erdoğan'nın durumu değerlendirerek Maliye Bakanı ve Özelleştirme İdaresi'ne gerekli talimatı verdiğini belirten Çalık, şöyle devam etti: "Başbakan Erdoğan, Malatya'da 2 gün boyunca kent merkezi ile Doğanşehir ve Darende ilçelerini gezdi.

Toplam tutarı 776 milyon lira olan 93 eserin açılışı yapıldı. Başbakan Erdoğan'a kentin sorunları, beklentileri, vizyonuyla ilgili sunumlar yaptık, Hızlı trenin planlanandan daha erkene alınması talebimizi ilettik. Başbakan, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a hızlı terinin daha erkene çekilmesi ile ilgili talimatlarını verdi.

Kentteki ikinci üniversite kurulmasına ilişkin talepleri ilettik, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya gerekli çalışmaların yapılması talimatını verdi. Şoför Eğitim Alayı'nın kente kazandırılması, spor salonunun 5 bin kişi kapasiteli inşa edilmesi, Doğanşehir'e spor salonu yapılmasına ilişkin talimatları da ilgili bakanlarımıza verdi. Malatya Şeker Fabrikası arazisinin de kente kazandırılması için beklentiyi aktardık. Başbakan Erdoğan bunun için Maliye Bakanı ve Özelleştirme İdaresi'ne 'Burası özelleştirmeden çıkartılsın ve Malatyalılara kazandırılsın' şeklinde talimatlarını verdi. Bu durum Malatyalılar için çok önemli bir müjdedir."

Malatya Şeker Fabrikası'nın 850 bin metrekarelik arazisi bulunuyor. Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ'ye ait Elazığ, Erzincan ve Elbistan Şeker Fabrikalarının da içinde yer aldığı B portföyünde yer alan fabrika 2011 yılında Özelleştirme yoluyla satışa çıkarılmıştı. B Porföyü için nihai pazarlık görüşmesinde en yüksek teklifi 266 milyon dolarla Kolin-Limak OGG vermişti. İhale, Özelleştirme Yüksek Kurulu tarafından 9 Ekim 2012'te iptal edilmişti.

ETİKETLER : Şeker Fabrikası Özelleştirme Kapsamından Çıkartılıyor
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA