Doğubayazıt Çözüm Süreciyle İlgi Odağı Oldu

DOĞUBAYAZIT ÇÖZÜM SÜRECİYLE İLGİ ODAĞI OLDU - Çözüm süreci, tarihi ve doğal güzellikleriyle dikkati çeken Ağr'nın Doğubayazıt ilçesine yerli ve yabancı turistlerin ilgisini artırdı.
Bu haber 2013-09-25 11:59:03 eklenmiş ve 413 kez görüntülenmiştir.

SELAHATTİN KAÇURU - Doğubayazıt ilçesi çözüm süreciyle yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oldu.

Doğubayazıt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Efe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ağrı Dağı, İshak Paşa Sarayı, meteor çukuru, buz mağarası, Balık gölü gibi tarihi ve doğal güzellikleriyle dikkati çeken Doğubayazıt ilçesinin, çok sayıda yerli ve yabancı turisti ağırladığını belirtti.

İlçenin tarihi ve kültürel değerleriyle ön planda olduğunu anlatan Efe, 5 bin 137 rakımıyla Türkiye'nin en yüksek dağı olan Ağrı Dağı'na daha fazla turistin gelmeye başladığını söyledi.

Türkiye, İran, Ermenistan sınırlarının kesiştiği noktada yer alan Ağrı Dağı'nda Hz. Nuh'un gemisinin izinin bulunduğu rivayetinin de bölgeye turistlerin ilgisini çektiğini vurgulayan Efe, her yıl binlerce yerli ve yabancı dağcının zirveye tırmandığını belirtti. 

Efe, ilçeye 5 kilometre uzaklıklarda sarp kayalar üzerine kurulan, 99 yılda tamamlanan tarihi İshak Paşa Sarayı, denizden yüksekliği 2 bin 241 metre olan Balık Gölü, Gürbulak Gümrük Kapısı'na 2 kilometre mesafedeki alana 1892'de göktaşı düşmesi sonucu oluşan 60 metre derinliğindeki meteor çukurunu da sürecin ardından çok sayıda turistin ziyaret ettiğini vurguladı.

Küçük Ağrı Dağı'nın güneyinde elips biçiminde yaklaşık 100 metre uzunluğunda, 50 metre genişliğinde 10 metre derinliğindeki doğal anıtı andıran buz mağarası ile yörede 17. yüzyılda yaşamış şair, filozof, tarihçi ve mutasavvıf olan Ahmed-i Hani'nin türbesinin en çok gezilen bölgeler arasında yer aldığını anlatan Efe, İran, Pakistan, Özbekistan, Türkmenistan ve Çin gibi ülkelere giden araçların geçiş noktası olan Gürbulak Sınır Kapısı'nın da ülke ekonomisine büyük katkı sağladığını ifade etti.

"İş adamlarının bölgeye yatırım yapmasını bekliyoruz"

İlçenin çözüm süreciyle ilgi odağı olduğunu, bu değerlerin değerlendirilmesi gerektiğini anlatan Efe, iş adamlarının bölgeye yatırım yapmasını beklediklerini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Ağrı Dağı, İshak Paşa Sarayı, meteor çukuru, Buz mağarası, Balık gölü gibi tarihi ve doğal güzellikleriyle ön plana çıkan Doğubayazıt ilçesi, çözüm süreciyle çok sayıda yerli ve yabancı turisti ağırlıyor. Bu süreçte ilçemizde hareketlilik göze çarpıyor. Oda olarak biz de yatırımcıları bölgeye çağırıyoruz. Özellikle Türki cumhuriyetlerine ve İran'a ihracat yapan iş adamlarının fabrikalarını buralara kurmaları hem yol masraflarında kar etmelerini sağlayacak hem de bu ülkelere daha çabuk sevkıyat yapmalarına yardımcı olacaktır.'

Çözüm süreciyle annelerin ağlamadığına, göz yaşlarının akmadığına vurgu yapan Efe, "Hükümetin yeni açıklayacağı paket içerisinde olumlu şeylerin çıkması daha etkili olacak. Bölgenin turizme kazandırılması için gerekli çalışmaların yapılması da Doğubayazıt'ın kalkınmasına yardımcı olacaktır. Bu durumda yatırım yapacaklara her türlü desteği vereceğiz. Bu sürecin inşallah devam etmesini diliyoruz. Annelerin, evlatlarının göz yaşı dökmediği yarınlar olsun istiyoruz" diye konuştu. - Ağrı

ETİKETLER : Doğubayazıt Çözüm Süreciyle İlgi Odağı Oldu
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA