Serhat'ta Cambridge Üniversitesi ESOL Sınavlarına Hazırlık Kursu

SERHAT'TA CAMBRİDGE ÜNİVERSİTESİ ESOL SINAVLARINA HAZIRLIK KURSU - 2010 yılı içerisinde yeni binasında eğitim/öğretime devam eden Serhat İlk-Orta Okulu İngilizce eğitim adına değişik çalışmalar içerisine girdi.
Bu haber 2013-09-25 10:59:02 eklenmiş ve 338 kez görüntülenmiştir.

Bu kapsamda gerçekleştirilen Cambridge Üniversitesi Sınavlarına hazırlık kursları söz konusu okulda İngilizce eğitimi adına düzenlenen en önemli çalışmalardan biri… Bu sınavlara dünyada yaklaşık üç milyon öğrencinin girdiği ifade edildi.

Cambridge Üniversitesi sınavları ESOL sınavları diye adlandırılan, merkezi İngiltere'de Cambridge Üniversitesi olan ve dünyada yaklaşık 3 milyon kişinin girmiş olduğu sınavlardır. Ülkemizde ise 70 bin kişinin her yıl girmiş olduğu bu sınavlara okulu Serhat İlk-Orta Okulu da giriyor.

Okul yetkilileri söz konusu eğitimin önemine değinerek, "Doğu Anadolu'da sayılı okulların sınav merkezi olarak girdiği bu sınavlara okulumuzda Van'da sınav merkezi olarak girmektedir. Çevre illerden de bu sınav hazırlanan kişiler sınav günü okulumuza gelmekte ve bu sınava girmektedirler. ESOL sınavları olarak adlandırılan bu sınavlar yılın belirlenen tarihlerinde İngiltere'den gelen öğretmenler tarafından gerçekleştirilmektedir. Değerlendirmelerin İngiltere'de Cambridge Üniversitesi'nde yapıldığı bu sınavlar ile öğrencilerimiz okulumuzda öğrenmiş oldukları İngilizcelerini uluslararası bir arenada deneme imkânı bulmanın yanında ilerideki hayatları için çok önemli bir tecrübeye sahip olma şansı bulmaktadırlar" ifadelerini kullandı.

Sınavların Okuma/Konuşma/Yazma/Dinleme alanlarında gerçekleştirildiğini söyleyen yetkililer, "Öğrenciler bu alanlarda uluslararası standartlarda özel bir İngilizce eğitim almaktadır. Bu eğitim geçen yıl okulumuzda 4 ay olarak gerçekleştirilmiştir. Bu yıl ise planlanan hazırlık kursları 7 ay olarak gerçekleştirilecektir. Her yıl artan bir sayı ile girdiğimiz bu sınavlar sayesinde öğrencilerimiz okulda görmüş oldukları İngilizce eğitimin yanında Cambridge Üniversitesi tarafından özel olarak hazırlanmış kaynaklar ile haftada 4/6 saat hazırlık kursları ile bu sınavlara hazırlanmaktadırlar. Bu kurslar ile İngilizce eğitimini uluslararası bir boyuta taşıyan okulumuz öğrencilerimiz gelecekteki hayatları için vazgeçilmez olan İngilizce eğitimini de farklı bir boyuta taşımaktadır" ifadelerini kullandı.

Van Bölge Gazetesi: Bişar Ulutaş

ETİKETLER : Serhat'ta Cambridge Üniversitesi ESOL Sınavlarına Hazırlık Kursu
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA