Diyarbakır'da 14 Milyon TL Değerinde Esrar Ele Geçirildi

DİYARBAKIR'DA 14 MİLYON TL DEĞERİNDE ESRAR ELE GEÇİRİLDİ - Diyarbakır'da bugün düzenlenen narko-terör operasyonunda 5 ton esrar maddesi ile 4 tona eşdeğer 80 bin kök kenevir bitkisi ele geçirildi.
Bu haber 2013-09-24 20:59:02 eklenmiş ve 363 kez görüntülenmiştir.

Diyarbakır'da bugün düzenlenen narko-terör operasyonunda 5 ton esrar maddesi ile 4 tona eşdeğer 80 bin kök kenevir bitkisi ele geçirildi. Operasyonda yüzlerce kilo esrarın mavi bidonlar içine konulduktan sonra toprağa gömüldüğü ortaya çıktı. Jandarmanın düzenlediği operasyonda, esrarı korumak için bulundurulan silah ve mühimmatlar da ele geçirildi. Esrarın 14 milyon TL değerinde olduğu açıklandı.

Operasyon, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı'nın sevk ve idaresinde, Lice ilçesinin Ortaç ve Yalaza köyünde yapıldı. Bu iki köy arazisinde, terör amaçlı uyuşturucu madde imal ve ticareti yapan şahıslara yönelik yapılan operasyona 24 Jandarma Özel Harekat ve Komando Timi ile 3 Polis Özel Harekat Timi tarafından güvenlik çemberi oluşturuldu. Güvenlik çemberi oluşturulduktan sonra ise İl Jandarma Komutanlığı Kom Şube Müdürlüğü ve Adli Jandarma ekipleri tarafından uyuşturucu madde arama faaliyetleri başlatıldı. Yapılan operasyonda toprağa gömülü bidonlar ve meşe ağaçları arasında gizlenmiş çuvallar içerisinde 2 ton esrar, kurutulmaya bırakılan yaklaşık 3 ton esrar ile 4 tona eşdeğer 80 bin kök kenevir bitkisi ele geçirildi.

Esrar operasyonunun yapıldığı bölgede yapılan aramada ise bir Kalaşnikof, bir tabanca, 99 Kalaşnikof mühimmatı, içinde mermileri olan 5 adet tabanca şarjörü, bir adet pompalı tüfek ve bir hücum yeleği ele geçirildi.

ETİKETLER : Diyarbakır'da 14 Milyon TL Değerinde Esrar Ele Geçirildi
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA