Kılıçdaroğlu: Bizde Siyaset Alanı Sadece Muhalefeti Eleştirmekle Sınırlı

KILIÇDAROĞLU: BİZDE SİYASET ALANI SADECE MUHALEFETİ ELEŞTİRMEKLE SINIRLI - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'de siyaset alanının sadece muhalefeti eleştirmekle sınırlı olduğunu belirterek 'En rahat CHP'yi nasıl eleştiririm.'.
Bu haber 2013-09-24 14:59:03 eklenmiş ve 484 kez görüntülenmiştir.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'de siyaset alanının sadece muhalefeti eleştirmekle sınırlı olduğunu belirterek "En rahat CHP'yi nasıl eleştiririm. Bir ulusal spor alanına dönüştü. Oturuyorlar hep beraber CHP'yi eleştiriyorlar." dedi.

Ekonomi Muhabirleri Derneği'ne konuk olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazetecilerin sorularını cevapladı. Sarsıcı, ses getirici bir muhalefeti ne zaman yapacağının sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, "Cezaevinde küçük çocuklara tecavüz ediliyor; gündeme getiren kim, CHP. Medyada yeterince işlendi mi; hayır. Nasıl gündeme getireceğiz? 4­+4+4 uygulaması için mücadeleyi veren kim, tekme tokan dövülenler kim; CHP. Medya, sivil toplum, eğitimciler iyi sınav verdi mi; hayır. Görevi kim yaptı CHP. Dış politika konusunda hükümetin politikasının yanlış olduğunu, Suriye, Irak, Mısır politikasının yanlış olduğunu, Türkiye'nin yalnızlaşacağını söyleyen kim CHP. Heyet gönderen kim, CHP. Eleştirilen parti kim CHP. İşçi hakkı, sendikacılığı savunan, taşeronlara karşı çıkan kim, CHP... Böyle yüzlerce örnek verebilirim. Gezi olaylarına sahip çıkan parti kim CHP. Gençlerin özgürlüğünü, demokrasiyi savunan CHP. Eleştirilen parti yine CHP. 6 kişi öldü, ailelerini ziyaret eden kim CHP." dedi.

Bunların yeterli olmayabileceğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Siz, olaylar oluyor da görmüyorsunuz." eleştirisinin gelmemesi gerektiğini belirtti. Süreçle ilgili bunun bir aldatmaca olduğunu söylediklerini ve 17 maddelik özgürlük ve demokrasi bildirgesi yayınladıklarını anlatan Kılıçdaroğlu, başka yayınlayan bir parti olmadığını söyledi.

Diyarbakır Cezaevi'nin müze olmasından yüzde 10 barajına kadar birçok konuda söz söyleyenin kendileri olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, "Bu ülkede demokrasi yok. Birbirimizi kandırmayalım. Çocuğun okula gidiş yaşını, evde yiyeceğini o belirliyor. Dünyanın her yanına gittik anlatmak için, artık dünya iyi biliyor ama kendi ülkemize anlatamıyoruz. Neden; siyasetin din etnik kimlik eksenli yürütülmesinden." diye konuştu.

"Sarsıcı, ses getirici eylem; buyurun söyleyin samimi söylüyorum yapacağız." diyen Kılıçdaroğlu,"Ne yapacağız; harakiri mi yapacağız?" diye sordu.

"Bizde siyaset alanı sadece muhalefeti eleştirmekle sınırlı." diyen Kılıçdaroğlu, "En rahat CHP'yi nasıl eleştiririm. Bir ulusal spor alanına dönüştü. Oturuyorlar hep beraber CHP'yi eleştiriyorlar. Yargının siyasallaştığı bir ortamda neden söz edeceğiz. Özgürlük demokrasi istemek suç oldu." şeklinde konuştu.

Başbakan'a diktatör dediğini ve daha bundan ne sert olabileceğini soran Kılıçdaroğlu, Başbakanın 'diktatör olsaydım sallandırırdım' dediğini aktardı. Bu sözün bile yeteceğini dile getiren Kılıçdaroğlu, eleştiriye kapalı olduğunu gösterdiğini ifade etti.

Statlara getirilmesi düşünülen koruma memurlarıyla ilgili ise Kılıçdaroğlu, üniversitelerde her türlü düşüncenin özgürce dile getirilmesi gerektiğini kaydetti. Gençliği iyi tanımak gerektiğini anlatan Kılıçdaroğlu, "Delikanlı, adı üzerinde. onun söylemlerine, eylemlerine hoşgörülü davranmamız gerekiyor. Üniversitenin ne olduğunu Erdoğan'ın bildiği konusunda şüphem var. Kendisi üniversiteye devam etmemişki. Dünyanın hiçbir ülkesinde üniversiteler polisle yola getirilememiştir." dedi.

ETİKETLER : Kılıçdaroğlu: Bizde Siyaset Alanı Sadece Muhalefeti Eleştirmekle Sınırlı
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA