Güneydoğu'daki Kahvehanelerde 'Kadına Şiddet'i Anlattılar

GÜNEYDOĞU'DAKİ KAHVEHANELERDE 'KADINA ŞİDDET'İ ANLATTILAR - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, kadına şiddetin önlenmesi amacıyla başlattığı çalışmalar kapsamında Doğu ve Güneydoğu illerindeki kahvehanelerdeki erkeklere eğitim verdi.
Bu haber 2013-09-24 11:59:03 eklenmiş ve 384 kez görüntülenmiştir.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, kadına şiddetin önlenmesi amacıyla başlattığı çalışmalar kapsamında Doğu ve Güneydoğu illerindeki kahvehanelerdeki erkeklere eğitim verdi. Bakanlık uzmanları tarafından verilen eğitimde, ailenin huzuru için eşlerin birbiriyle iyi geçinmesi anlatıldı, kadına şiddetin ağır yaptırımları olduğu hatırlatıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı uzmanları, kadına yönelik şiddetin engellenmesi amacıyla Diyarbakır'daki kahvehanelerde eğitim verdi. Diyarbakır'daki Dostlar ve Tekel kahvehanelerinde verilen eğitime burada oturanlar büyük ilgi gösterdi. Bakanlık eğitmenlerinden Oytun Yumşak, kadına yönelik şiddetin engellenmesi amacıyla 45 dakikalık aile içi eğitim ve kadına şiddeti anlattı. Ailenin reisi olan babanın eğitiminin önemli olduğunu vurgulayan eğitmen Yumşak, şiddetin önlenmesinde en önemli unsurun da yine 'baba' olduğunu belirtti. Şiddet olayını toplumdan kaldırmaya çalıştıklarını belirten Yumşak, "Dünyanın her yerinde yokluk var, menfaat çekişmeleri var. Trilyonların, katrilyonların mücadelesini veriyor insanlar. Fakat hiçbir toplumda insanlar, bizim kadar birbirini üzmüyor, ezmiyor, dövmüyor, vurmuyor. Bunu yapmayacağız, sinirlerimize hakim olacağız." diye konuştu.

Yumşak, aile içi iletişimin önemine değinerek, bakanlığın çağrı merkezi olan Alo 183 hakkında da bilgi verirken, eğitimde bir mini skeç yapıldı. Etkinlikler sayesinde, toplumun, aile içi iletişim konusunda ilgisinin artırılmaya çalışıldığını belirten Yumşak, kadına yönelik şiddeti toplum gündeminden çıkarmak istediklerini kaydetti.

Diyarbakır Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hidayet Bozkurt ise bakanlık uzmanlarına her türlü desteği verdiklerini söyledi. Bakanlığın, bu projesinin yanı sıra kadın ve çocuğa yönelik şiddeti ortadan kaldırmak için çalışmaları olduğunu belirten Bozkurt, bu amaçla da şiddeti izleme merkezlerinin kurulduğunu ve aktif olarak çalıştığını dile getirdi.

Diyarbakır'da, kısa süre önce Bakanlık bünyesinde Şiddeti İzleme ve Önleme Merkezi'nin (ŞÖNİM) hizmete girdiğini belirten Bozkurt, merkezin çok güzel çalışmalara imza atarak şiddete uğrayan kadınlara yönelik çalıştığını kaydetti. Bozkurt, merkezde kadınların kayıtları yapıldıktan sonra gerekli yerlere aktarıldığını ve takip edildiklerini vurguladı. Bozkurt, şiddet mağdurlarının yönlendirildiği yerlerin gizli tutulduğunu ve kimsenin bundan haberi olmadığını belirterek, amaçlarının, şiddete maruz kalanları bütün yönleriyle korumak olduğunu kaydetti. Bozkurt, kahvelerde verilen eğitimin bölge açısından çok faydalı olduğunu kaydetti.

ETİKETLER : Güneydoğu'daki Kahvehanelerde 'Kadına Şiddet'i Anlattılar
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA