Nevbahar'da ZEP Farkı…

NEVBAHAR'DA ZEP FARKI… - Van'da faaliyet gösteren Özel Nevbahar İlköğretim Okulu, Zenginleştirilmiş Eğitim Programı (ZEP) ile yeni eğitim ve öğretim yılında yine bir ilke imza attı. Uzun süren altyapı çalışmalarının ardından öğretmenlerine de ZEP ile ilgili gerekli eğitimi aldıran Nevbahar Koleji, yeni eğitim programı ile fark oluşturmayı amaçlıyor. .
Bu haber 2013-09-24 09:59:04 eklenmiş ve 436 kez görüntülenmiştir.

Doğu Anadolu'da ilk kez Serhat Nevbahar öğrencileri düşünme becerisi, üretkenlik, zekâ oyunları ve görsel algı konularında eğitim alacak. Uygulanacak olan ZEP'te üç temel bölüm yer alıyor. ZEP sayesinde öğrenciler önce temel derslerde, sonra fark derslerde, daha sonra ise yetenek ve ilgi alanlarında zenginleştirilecek.

Van'ın en önemli okullarından biri olan Özel Nevbahar İlköğretim Okulu, Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki okullardan farklı olarak, öğrencilerine ZEP adlı eğitim programını sunmaya başladı. Söz konusu programla öğrenciler birçok konuda eğitilmiş olacak.

Öğrenciler ZEP ile fark atacakBölümlerden biri temel derslerde zenginleştirme. Temel derslerde (Türkçe, matematik, hayat bilgisi, fen ve teknoloji, sosyal bilimler, İngilizce, bilişim teknolojileri) müfredata farklılaştırma, zenginleştirme, hızlandırma uygulanarak öğrencilerin bireysel öğrenme hızları destekleniyor.

İkinci bölüm ise fark dersleriyle zenginleştirme. Bu bölümde, müfredatta yaygın olmayan fark dersleriyle öğrenciler destekleniyor. Bu derslerin bazı etkinliklerini temel dersleri zenginleştirme çalışmalarında kullanıldığı gibi ayrı ders olarak da planlandı. Kolaydan karmaşığa ilkesiyle öğrencilerin o alandaki düzeyi ve yetenekleri süreç içinde gözlemlenerek gelişimine katkı sağlanmakta. Öğrencilerin bu derslerde 12 kişiyi geçmeyen gruplarla ilgi ve yetenek alanlarını dikkate alarak haftalık ders programının içinde serbest etkinlik derslerinde destekleniyor.

Son bölümde yetenek ve ilgi alanlarını zenginleştirme. Yetenek derslerinde (müzik, görsel sanatlar, spor) erken yetenek tespiti yapılıp, yetenek grupları oluşturularak daha içerikli bir öğrenme ortamı oluşturuluyor. Okulda öğrencilerin yetenek ve ilgi alanlarını destekleyen kulüp çalışmaları yapılıyor.

Okul müdürü Mehmet Yıldız, söz konusu eğitim programının önemine değinerek; "ZEP, öğrencilere yoğun ders çalışma temposu içerisinde bedenen ve zihnen dinlendirme fırsatı sağlayacak. ZEP'in içinde zekâ geliştirici oyunlar da olduğu için öğrenciler bunu çok sevecek. Öğrencilerde zekâ kullanımının gelişimi, strateji belirleme, dikkati güçlendirme, iletişim kurma, üç boyutlu düşünme gibi faydalar sağlıyor'' şeklinde konuştu.

Van Bölge Gazetesi- Bişar Ulutaş

ETİKETLER : Nevbahar'da ZEP Farkı…
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA