Başkan Öztürk: Statlarda Özel Güvenliği Benimsemiyorum

BAŞKAN ÖZTÜRK: STATLARDA ÖZEL GÜVENLİĞİ BENİMSEMİYORUM - Elazığspor Kulüp Başkanı Selçuk Öztürk,statlardaki özel güvenlik sorunu için, Ben şahsen statlarda özel güvenliği pek benimsemiyorum dedi.
Bu haber 2013-09-23 23:59:04 eklenmiş ve 384 kez görüntülenmiştir.

Elazığspor Kulüp Başkanı Selçuk Öztürk, Beşiktaş - Galatasaray maçında patlak veren statlardaki özel güvenlik sorunu için, "Ben şahsen statlarda özel güvenliği pek benimsemiyorum. Polislerin ağırlık vermesi lazım." dedi.

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Elazığspor'un başkanı Selçuk Öztürk, medya mensuplarıyla yemekte bir araya geldi. Selçuk Öztürk'ün ev sahipliği yaptığı yemeğe medya mensuplarıyla birlikte, Elazığspor Kulüp Genel Menajeri Özgür Öztürk ve kulüp sportif direktörü Yasir Elmacı da katıldı.

Geride kalan sezona göre daha genç bir kadroyla mücadele ettiklerini ifade eden Başkan, "Dört gurbetçi kardeşimizi Türk futboluna kazandırdık. Koşan, dinamik, performansı yüksek arkadaşlarımızı transfer ettik. Geçen sezon ilk 7 maçta 3 puanımız vardı, bu yıl 5 maçta 7 puanımız mevcut. İnşallah emin adımlarla gideceğiz. Mutluyuz. Hocamızdan çok memnunuz. Uyum içinde devam ediyoruz." diye konuştu.

Kulüp olarak ana hedeflerinin ligde tutunabilmek olduğunun altını çizen Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizim kendi çapımızda ciddi hedeflerimiz var. Ana hedefimiz ligde tutunabilmek. Ligi ilk 10 içinde bitirebilmek ve Mali tablomuzu da iyi durumda tutmak istiyoruz. Bir başarı elde edebilirsiniz ama Mali tablonuza dikkat etmezseniz, sonu hüsran olabilir. Büyük maliyetlerle transferler yapar, bir de ligden düşerseniz, o Mali yapıyla tekrar çıkmak çok zor olur. Biz iki tarafı da dengeli götürmeye çalışıyoruz." diye konuştu.

2,5 YILDA KULÜP BORCUNUN YÜZDE 70'İNİ BİTİRDİK

Elazığspor'un düşük bütçeli bir kulüp olduğunu ve aynı zamanda da geçmişten gelen borçları ödediklerini aktaran Öztürk, "Yönetime geleli yaklaşık 2,5 yıl oldu ve borcun yüzde 70'ini bitirdik. 150'nin üzerinde icra dosyası temizledik. Mali tablomuz ve performansımız iyi gidiyor. Her ikisini birden başarabilirsek, Süper Lig'de uzun yıllar kalırız diye düşünüyorum." dedi.

Stat güvenliğinde polislerin daha aktif rol oynaması gerektiğini de belirten Başkan Öztürk, "Statlarda özel güvenliği fazla benimsemiyorum. Statlarda part - time çalışan insanlar görev yapıyor. Zaten adam vasıfsız, vatandaşımızın gözünde de özel güvenliğin bir geçerliliği yok. Sıradan vatandaş gibi görülüyor. Bana göre polisin ağırlık vermesi lazım. Özel güvenlikle bu işlerin çözülmesi zor." ifadelerini kullandı.

Verilen adli cezaların da taraftar olaylarını engellemeyeceğini vurgulayan Elazığspor Başkanı, "Bireylere ceza vererek bu iş düzelmez. Toplumu, taraftarı bilinçlendirmek lazım. Bizim göreve geldiğimiz günden bu yana stadımız çok şükür hiç kapanmadı. Devamlı taraftar gruplarımızla iç içeyiz. Bir aile gibi olduk. Kötü sonuç da olsa sağ olsunlar aşırı tepki vermiyorlar. Çoğu maçlarda ilk yarıyı taraftarlarla birlikte izliyorum. Taraftarı bilinçlendirmek, emniyet güçlerini de daha ön plana çıkarmak lazım." yorumunda bulundu.

Selçuk Öztürk, ön çalışmaları yapılan kulüpler yasasını çok önemsediğini ve bu yasanın çıkması gerektiğini dile getirirken, sözlerini şöyle tamamladı:

"Ben, yasayı destekleyenler arasındayım. Dernek statüsünde bu işler olmuyor. Biz de kulüp olarak şirketleştik. Derneklere baktığımızda, benimle bütçesi aynı olan başka kulüpler 2-3 katım rakamlarla transferler yapabiliyor. Bu böyle olmamalı. Burada benim hakkım yeniyor. Ben bütçeme göre hareket ediyorum, rakibim bunu umursamıyor. Rekabet şansım azalıyor. Ama yasa çıktığında ciddi Mali disiplin olacak. Yöneticiler bundan sorumlu olacak. Rekabet şartları da eşitlenecek. Dernek statüsü, suistimale açık bir sistem. Bana kaç tane borçsuz kulüp sayabilirsiniz. Disiplin sağlansa, bağımsız şirketler denetlese, Hesap sorulsa, bu işler düzelecek. İnşallah kısa sürede bu yasa çıkar."

ETİKETLER : Başkan Öztürk: Statlarda Özel Güvenliği Benimsemiyorum
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA