"Gençlik Destek Hattı" Sponsor Arıyor

Tahliye edilen ve risk altındaki gençlerin geleceklerinin şekillenmesine yardımcı olan "Gençlik Destek Hattı", üç ildeki uygulamayı Türkiye geneline yaymak için sponsor arıyor Suçun tekrarlanmasının önlenmesi ve çocukların topluma kazandırılması amacıyla kurulan hattı, arayanlardan arasında meslek kazanmak isteyenler de aşkını anlatmak isteyenler de bulunuyor Öz Ge Der Başkanı Alaca: "Finansman sorunu yaşıyoruz. Çalışmayı devam ettirebilmek için sponsora ihtiyacımız var. Ankara, İzmir ve Elazığ'da başlatılan çalışmayı, şimdi bütün Türkiye geneline yaymak istiyoruz"
Bu haber 2013-08-06 12:59:03 eklenmiş ve 492 kez görüntülenmiştir.

MERVE YILDIZALP - Tahliye edilen ve risk altındaki gençlerin geleceklerinin şekillenmesine yardımcı olan "Gençlik Destek Hattı", üç ildeki uygulamayı Türkiye geneline yaymak için sponsor arıyor. Suçun tekrarlanmasının önlenmesi ve çocukların topluma kazandırılması amacıyla kurulan hattı, arayanlar içinde meslek kazanmak isteyenler de aşklarını anlatanlar da var.

Özgürlüğünden Yoksun Gençlerle Dayanışma Derneğinin (Öz-Ge Der), risk altındaki veya suça sürüklenmiş çocuklara yardım amacıyla kurduğu "Gençlik Destek Hattı" çalışmalarını sürdürüyor. Suçun tekrarlanmasını önlemek ve çocukların topluma kazandırılması için kurulan ücretsiz (0 800) 314 00 70 numaralı hatta yapılacak her türlü başvuru değerlendiriliyor. 

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, British Council ile Öz-Ge Der işbirliği, Hollanda Büyükelçiliğinin de Mali desteğiyle hayata geçirilen çalışmayla, tahliye sonrasında ve risk altındaki çocuklara, gençlere ücretsiz telefon hattından, www.genclikdestekhatti.org adresinden bireysel danışmanlık yapılıyor. Bu kapsamda iletişim, ailevi sorunlar, okula devam, meslek edinme, psikolojik destek ve ailelere yönelik danışmanlık hizmeti veriliyor.

-Öz-Ge Der Başkanı Berin Alaca

Öz-Ge Der Başkanı Berin Alaca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Genc¸lik Destek Hattı"nın ac¸ıldıgˆı gu¨nden bugu¨ne kadar ceza infaz kurumlarından tahliye edilen genc¸lere hizmet verdiğini belirtti.

Proje bitmesine rağmen çalışmayı kendi imkanlarıyla sürdürdüklerini dile getiren Alaca, "Finansman sorunu yaşıyoruz, çalışmayı devam ettirebilmek için sponsora ihtiyacımız var. Projeyle hattın alt yapısını oluşturduk. Ankara, İzmir ve Elazığ'da başlatılan çalışmayı, şimdi bütün Türkiye geneline yaymak istiyoruz" ifadesini kullandı.

Yardım talebinde bulunanları ihtiyaçlarına göre yönlendirdiklerini anlatan Alaca, şunları kaydetti:

"Tahliye edilen birini, isteğine göre yönlendiriyoruz. Meslek kazanmak isteyenleri mesleki kurslara yönlendiriyoruz. Arayanlar içinde sohbet etmek isteyen, psikolojik sorunlarını anlatmak isteyenler oluyor. Aşklarını anlatanlar var. Hapse girerek sevgilisinden ayrılan 'çıkınca kaçıracağım' diyenler oluyor. Daha çok dinleme taraftarıyız ama yapacağı işlerle başı belaya girecekse o zaman gerçekleri göstermeye çalışıyoruz. Uzmanlardan özel eğitim alan iletişimi güçlü, çocuk hakları konusunda bilgili kişilerin telefonlara bakıyor, bizi aşan durumlarda ilgili kurumlara yönlendiriyoruz."

"Genc¸lik Destek Hattı"nın uluslararası bir agˆ olan Child Helpline International'ın (CHI) da u¨yesi olduğuna dikkati çeken Alaca, Türkiye'den tek üye derneğin Öz-Ge Der olduğunu ve bu agˆın 142 u¨lkeden 173 kurulus¸u kapsadığını vurguladı. - Ankara

ETİKETLER : "Gençlik Destek Hattı" Sponsor Arıyor
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA