Van Belediye Başkanı Kaya: Rojava'daki Katliamlara Sessiz Kalanları Lanetliyoruz

Van'da düzenlenen geniş katılımlı iftarda yaptığı konuşmada Suriye'nin kuzeyindeki olaylara değinen Belediye Başkanı BDP'li Bekir Kaya, "Rojava halkı hergün çeteler ve caniler tarafından katlediliyor."
Bu haber 2013-08-06 12:59:03 eklenmiş ve 400 kez görüntülenmiştir.

Van'da düzenlenen geniş katılımlı iftarda yaptığı konuşmada Suriye'nin kuzeyindeki olaylara değinen Belediye Başkanı BDP'li Bekir Kaya, "Rojava halkı hergün çeteler ve caniler tarafından katlediliyor. Bu katliama sessiz kalanlara ve bu kanın akmasına destek olanlara lanet yağdırıyoruz" dedi.

Van Belediyesi'nin dün akşam düzenlediği iftara, aralarında sivil toplum örgütü üyeleri, çeşitli inanç grupları temsilcileri, muhtarlar, dernekler, odalar ve yakınlarını kaybeden ailelerin bulunduğu yaklaşık 700 kişi katıldı. Van Belediyesi Kültür Parkı ve Festival Alanı'nda verilen iftar öncesi mevlit ve dualar okundu. Daha sonra bir konuşma yapan Belediye Başkanı Kaya, Ortadoğu'da ve Rojava'da yaşananlara dikkat çekti. Ramazan ayında bile muzlum halkların yine zulüm altında olduğunu aktaran Kaya, tarihte yaşanan her zulümde olduğu gibi bunda da paylarını aldıklarını belirtti. Rojava halkının bugün bir katliamı yaşadığını söyleyen Kaya, şöyle konuştu:

"Kentimizde bazı kurumlar yaşanan bu katliamlara rağmen El-Kaide'ye destek vererek yürüyüş yapıyorlar. Bizim bu katliamı kınamak için yapmak istediğimiz yürüyüş devletin güçlerinin iktidardan aldığı emirlerle engellendi. İki gün önce Kadir Gecesi'nde biz halkımızla birlikte katliamı kınamak ve bu katliamların durması için dua etmek istedik. Ancak buna bile tahammül edemediler. Yine Ceylanpınar'da Genel Başkanlarımızın da olduğu kitleye müdahale ederek, önleri kesildi. Peki, önümüzü kesenlere soruyorum siz kimin tarafındasınız? siz kime yardım ediyorsunuz? Bu katliama sesiz kalanlara ve bu kanın akmasına destek sunanlara lanet yağdırıyoruz." - Van

ETİKETLER : Van Belediye Başkanı Kaya: Rojava'daki Katliamlara Sessiz Kalanları Lanetliyoruz
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA