Japonya Ankara Büyükelçiliği Başkatibinden AK Parti İl Başkanı Altaç'a Ziyaret

JAPONYA ANKARA BÜYÜKELÇİLİĞİ BAŞKATİBİNDEN AK PARTİ İL BAŞKANI ALTAÇ'A ZİYARET - Bir dizi temas ve incelemelerde bulunmak üzere Diyarbakır'a gelen Japonya Ankara Büyükelçiliği Başkatibi Makoto Furukawa, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç'ı makamında ziyaret etti.
Bu haber 2013-09-23 15:59:04 eklenmiş ve 458 kez görüntülenmiştir.

Bir dizi temas ve incelemelerde bulunmak üzere Diyarbakır'a gelen Japonya Ankara Büyükelçiliği Başkatibi Makoto Furukawa, Adalet Ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç'ı makamında ziyaret etti.

Çözüm süreci hakkında değerlendirmede bulunan Altaç, sürecin çok önemli olduğunu ve sürecin baltalanmasına kimsenin müsaade etmemesi gerektiğini vurguladı. Altaç, "Bu süreç çok önemlidir. Bunu iyi düşünmemiz lazım. Sayın başbakanımıza bu konuda ciddi anlamda destek olmamız lazım. Samimiyet ortaya konulursa bu sorun çözülür. Bu süreç çok önemli bir süreçtir. Bunun hiçbir şekilde baltalanmasına kimse müsaade etmemelidir. Örneğin olağanüstü halin kaldırılması, 2004'te yerel dil ve lehçelerin önünün açılması bunlar tamamen AK Parti'nin icraatıdır. AK Parti bunlarla yetinmedi. Siyasi partiler kanununda yerel dillerde propaganda yapılması, üniversitelerde Kürtçe eğitimin önünün açılması ve son olarak anadilde savunmanın yollarının açılmasını sağladı. Bu da bize AK Parti'nin bu sorunun çözümünde ne kadar samimi olduğunu gösteriyor" diye konuştu.

2014' yılında yapılacak yerel seçimlere çok ciddi anlamda hazırlandıklarını belirten Altaç, hedeflerinin tüm ilçe ve belediyeleri alarak Diyarbakır'a en iyi hizmeti sunmak olduğunu aktardı.

Japonya Ankara büyükelçiliği başkatibi Makoto Furukawa ise kendilerini kabul eden AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç'a teşekkür ederek Türkiye'nin AK Parti ile son 11 yılda çok ciddi bir şekilde ön plana çıkan ve dünyada söz sahibi bir ülke haline geldiğini belirtti. Furukava Asya'da Güney Kore'den sonra Türkiye'yi en çok seven ülkenin Japonya olduğunu dile getirdi. - DİYARBAKIR

ETİKETLER : Japonya Ankara Büyükelçiliği Başkatibinden AK Parti İl Başkanı Altaç'a Ziyaret
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA