Ülkü Ocakları Genel Başkanı Kılavuz: 'Ülkücülük, Birliktelikte Temel ?direngi'...'

ÜLKÜ OCAKLARI GENEL BAŞKANI KILAVUZ: 'ÜLKÜCÜLÜK, BİRLİKTELİKTE TEMEL ?DİRENGİ'...' - Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Olcay Kılavuz, Van, Bitlis, Muş, Bingöl ve Elazığ'a gezisini tamamladı Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Olcay Kılavuz ülkücülüğün birlikteliğin korunması noktasında 'temel'...
Bu haber 2013-09-23 14:59:02 eklenmiş ve 419 kez görüntülenmiştir.

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Olcay Kılavuz, Van, Bitlis, Muş, Bingöl ve Elazığ'a gezisini tamamladı Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Olcay Kılavuz ülkücülüğün birlikteliğin korunması noktasında "temel direngi noktası" olduğunu bildirdi.

Ülkü Ocakları heyetinin altı gün süren Doğu Anadolu gezisini tamamladı. Heyet, Van, Bitlis, Muş, Bingöl ve Elazığ Merkez ve ilçelerinde vatandaşlarla buluştu, MHP ve ülkücü kuruluşları ziyaret etti ve esnaf ziyaretlerinde bulundu. Yemek ve düzenlenen gecelere katılan, yerel tarih açısından önemli tarihi merkezlere ziyarette bulunan Ülkü Ocakları heyeti ilk olarak Van'ı ziyaret etti. Van'da gençlere hitaben bir konuşma yapan Kılavuz, Türkiye üzerindeki bin yıllık kardeşliği bozmaya çalışanlara asla fırsat verilmemesi gerektiğini belirtti.

-"ÜLKÜCÜLÜK, BİRLİKTELİKTE TEMEL "DİRENGİ' NOKTASI"-

Ülkenin birlikteliğinin korunması noktasında ülkücülüğün "temel direngi" noktası olduğunu belirten Olcay Kılavuz, bölgenin gençlerine büyük görev düştüğünü belirterek "Türkiye Cumhuriyeti'nin istikbalin tehlikede olduğunu görerek daha fazla çalışmalıyız. Omuzlarımızdaki bu ağır sorumluluğun bilincinde olmalı "Önce Türkiye' diyerek geçmişte olduğu gibi bugün de vatanımızın birliği ve dirliği için fedakarlık göstermeliyiz. Sizlerin de bu çabayı göstereceğinizden en ufak bir kuşkum yoktur. İnşallah Doğu Anadolu'da Ülkü Ocakları'nın kutlu sancağını hep birlikte dalgalandıracak, Hareketimizin ideallerini gerçekleştirmek için omuz omuza çalışacağız" dedi.

Olcay Kılavuz Van Ulupamir'deki ziyaret sırasında yaptığı konuşmada ise tüm Türkiye'yi karış gezdiklerini ve gezmeye devam edeceklerini belirterek, "Vatanımızı bölmek isteyen, bizi birbirimizden ayırmak isteyen karşısında Ülkücü Hareketi bulacaktır. Bundan kimsenin en ufak bir kuşkusu dahi olmasın" dedi. Kılavuz ve beraberindeki Vakıf heyeti Ulupamirli çocuklara kitap, defter ve kırtasiye yardımında bulunarak Devlete ve Millete faydalı olacakları yönünde söz aldı.

Genel Başkan Olcay Kılavuz Ülkü Ocakları heyetinin doğu gezisinin sonraki duraklarında özetle şu mesajları verdi:

"-Türk milletinin tarihi, kültürel ve manevi bağlarını çözmek ve ısrarla bir etnik farklılık vurgusu yapmak isteyen bu çevrelerin amacı bellidir. 30 yıldır bölücü terör örgütünü Türkiye'nin gücünü zayıflatmak, milletin huzurunu bozmak, kültürel ve tarihi bağlarımızı koparmak için başımıza musallat ettiler. Şimdi de binlerce yıldır aynı bayrak altında yaşadığımız, aynı secdeye baş koyduğumuz, kız alıp kız verdiğimiz, birlikte ağlayıp birlikte güldüğümüz kardeşlerimizle bizleri düşman yapmak istiyorlar.

-Ancak bu aziz millet, fitneye, dedikoduya, provokasyona asla itibar etmeyecek ve binlerce yılın ürünü olan bağlarını sonuna kadar muhafaza edecektir. Bizim tarihimizi, kültürümüzü ve inançlarımızı hafife alanlar, birlik ve beraberliğimizi ortadan kaldırmak isteyen mihraklar, aziz milletimizin feraseti ve onurlu duruşu karşısında büyük bir hezimete uğrayacaklardır.

-Türk milliyetçileri olarak Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli'nin belirtmiş olduğu bin yıllık kardeşlik hukukunu yaşayacağız ve yaşatacağız. Bölücü ve ayrılıkçı söylemler karşısında daha inançlı ve şevkli bir şekilde birbirimize daha sıkı kenetleneceğiz.

-Ülkemizin içinde bulunduğu sürece bakıldığı zaman görüyoruz ki maalesef pek çok kişi ihanette birbiriyle yarışır hale gelmiştir. Batılı devletlerin de desteklemesiyle vatanımız bölünmeye çalışılmakta, üniter yapımızı oluşturan milli unsurlar tahrip edilmeye ve bunun sonucunda yok edilmeye çalışılmaktadır. Ülkücü Hareketin hiçbir neferinin bunu kabullenmesi ve susması asla düşünülemez.

-Muş'ta da Ocağımızı açmayı, sancağımızı dalgalandırmayı bir süre önce Allah bizlere nasip etti. Ülkücü Hareket şartlar ne olursa olsun her yerde olmalı ve Türkiye'nin sigortası olarak mevcudiyetini korumalıdır.

-Eğitim kurumlarında yaratılmak istenen kavga ortamından uzak durarak tahsillerini tamamlayacak, Ülkemize faydalı bireyler haline geleceksiniz.-

-Kapalı kapılar ardında yapılan kirlik pazarlıklarda ülkemiz bölünmeye çalışılmakta ve bunun içinde milletimiz birbirine düşürme yolunda provokasyonlar yapılmaktadır. Vatanımızın birliği ve bütünlüğü için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan Ülkücü Hareketin neferleri olarak bizler bölücü simsarların karşısında çelik gibi duracağız. Ülkemizi düştüğü bu darboğazdan kurtaracağız. Doğu ve Güneydoğu Anadolu vatandaşlarımızı devlet bıraksa da biz yalnız bırakmayacağız. Bölücü güçler ve içerdeki taşeronlar bölgeye sansür uygulasa da biz vatandaşlarımızın sesi olacağız. Gerekirse Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşı'ndaki atalarımız gibi Devletimiz için omuz omuza canlarımızı feda edeceğiz.

-Ülkücü ağabeylerimizin de Ocaklarımızı sürekli ziyaret etmelerini, gençlerimizi asla yalnız bırakmamalarını istiyorum. Gençlerimizin dinamizmi, Ülkücü ağabeylerimizin tecrübesini birleşmesiyle daha güçlü ve kararlı bir yapı oluşacağı kanısındayım. Çevrenizdeki gençlerimizi, aile fertlerinizi Ocaklarımıza yönlendirin." - Ankara

ETİKETLER : Ülkü Ocakları Genel Başkanı Kılavuz: 'Ülkücülük Birliktelikte Temel ?direngi'...'
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA