Savcı Hakan Kılıç'ı Şehit Eden PKK'lı Batur Gıyaben Yargılandı

SAVCI HAKAN KILIÇ'I ŞEHİT EDEN PKK'LI BATUR GIYABEN YARGILANDI - Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesi'nde Cumhuriyet Savcısı Hakan Kılıç'ı tabancayla vurarak şehit ettikten sonra kaçan ve haklarında kırmızı bültenle arama kararı olan firari sanıklar PKK'lı Barış Batur ve ona yardım eden Süleyman Cıyanaklı Erzurum...
Bu haber 2013-09-23 13:59:03 eklenmiş ve 448 kez görüntülenmiştir.

Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesi'nde Cumhuriyet Savcısı Hakan Kılıç'ı tabancayla vurarak şehit ettikten sonra kaçan ve haklarında kırmızı bültenle arama kararı olan firari sanıklar PKK'lı Barış Batur ve ona yardım eden Süleyman Cıyanaklı Erzurum 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde gıyaben yargılandı. Mahkeme, Barış Batur ve Süleyman Cıyanaklı hakkında yakalama emrinin devamına karar verdi.

Doğubayazıt İlçe Cumhuriyet Savcısı, evli ve 1 çocuk babası Hakan Kılıç, 5 Şubat 2012 günü alışveriş için gittiği ilçe merkezindeki Güven Caddesi'nde silahlı saldırıya uğradı. Vücuduna isabet eden 3 kurşunla ağır yaralanan Hakan Kılıç, sevk edildiği Ankara'da 7 Şubat günü şehit oldu. Güvenlik kamerası görüntülerinde PKK'lı Barış Batur'un suikast sonrası kaçışı cinayetin aydınlatılmasında önemli faktör oldu. Bunun ardından Savcı Kılıç'ın katili ile ona yardım edenleri yakalamak için özel ekip oluşturuldu. Savcı Hakan Kılıç'ın şehit edilmesi ile ilgili gözaltına alınan 9 kişi tutuklandı. Savcı Kılıç'ın suikast öncesi hazırladığı mütalaa ile gasp suçundan 10 yıl hapis cezası aldığı için öldürdüğü öne sürülen PKK'lı Barış Batur'un İran'a kaçtığı belirlendi.

Erzurum 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan 9 sanık hakkında 'Devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmak, suç işlemek için kurulan silahlı örgüte üye olmak, terör amaçlı tasarlayarak kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürmek ve iştirak' suçlarından dava açıldı. Barış Batur ve ona yardım eden Süleyman Cıyanaklı hakkında kırmızı bültenle yakalama kararı çıkarıldı.

Erzurum 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 4 Nisan günü görülen karar duruşmasında Cumhuriyet Savcısı Hakan Kılıç'ın şehit edilmesi olayında PKK'lı firarı sanık Barış Batur'a yardım edip sakladıkları, yerini bildirmedikleri ve İran'a kaçmasını sağladıkları gerekçesiyle 8 sanık, 20 ile 1 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı. 1 sanık beraat ederken, firari 2 sanığın dosyası ayrıldı.

Aradan 19 ay geçmesine karşın firari olan Batur ve ona yardım eden Cıyanaklı yakalanamadı. Bugün görülen duruşmada Barış Batur ve Süleyman Cıyanaklı hakkında yakalama emrinin devamına karar verildi. - Erzurum

ETİKETLER : Savcı Hakan Kılıç'ı Şehit Eden PKK'lı Batur Gıyaben Yargılandı
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA