'Berfo Ana'Nın Evi Kültür Evi Olacak

'BERFO ANA'NIN EVİ KÜLTÜR EVİ OLACAK - 12 Eylül darbesi sonrası kayıp yakınlarının sembolü olarak tanınan Berfo Kırbayır'ın memleketi Ardahan'ın Göle ilçesindeki evinin, kültür evine dönüştürülmesi çalışmaları başlatıldı.
Bu haber 2013-09-23 12:59:05 eklenmiş ve 513 kez görüntülenmiştir.

GÜNAY NUH - 12 Eylül darbesi sonrası kayıp yakınlarının sembolü olarak tanınan Berfo Kırbayır'ın memleketindeki evinin, kültür evine dönüştürülmesi çalışmaları başlatıldı.

13 Eylül 1980'de gözaltına alındıktan sonra kaybolan oğlu Cemil Kırbayır'ın bulunması için yıllardır mücadele eden ancak 7 ay önce İstanbul'da 105 yaşında hayatını kaybeden "Berfo Ana"nın Ardahan'ın Göle ilçesine bağlı Okçu köyündeki evi, çalışmaların ardından Cemil Kırbayır Kültür Evi'ne dönüştürülecek.

Berfo Ana'nın en küçük çocuğu olan Göle'nin Okçu köyünde yaşayan Filiz Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, amaçlarının annesinin ve ağabeyinin hatıralarını yaşatmak olduğunu ifade etti.

Kültür evi ile 12 Eylül darbesine meydan okuyacaklarını söyleyen Doğan, "Bu kültür evi ile ağabeyimin fikirlerini yaşatmak istiyoruz. Annemin oğlu ile ilgili, bulunması için dileğinin yerine getirilmesini istiyoruz. Mezarı arama mücadelesinin devamını istiyoruz. Darbe mağduru annemin ocağı yeniden tütecek. Bu ocak kültür evi olarak sonsuza dek tütecek" diye konuştu.

Köylerindeki Cemil Kırbayır Kültür Evi'ni bir yıl sonra faaliyete geçirmeyi planladıklarını anlatan Doğan, kültür evinde konferans salonunun ve konaklama bölümünün de olacağını ifade etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a da çağrıda bulunan Doğan, "Sayın başbakanımızın da verdiği sözünü tutmasını istiyoruz. Ağabeyim artık bulunsun. Annem sağken görmedi ama mezarında rahat uyusun" dedi.

Doğan, 11 yaşındayken 12 Eylül darbesini yaşadığını, silah ve işkencelerin kendisinde iz bıraktığını vurgulayarak, artık darbecilerin yargılanmasını istedi.

Okçu köyü mezarlığında Berfo Ana'nın mezarının yanında boş bir mezar açıldığını kaydeden Doğan, "Ağabeyim gelecek diye o mezarlığı da kendisi için ayırdık. Ümidimizi yitirmedik. Gelecek. Buraya gelip dua ediyoruz. Analar ağlamasın artık diyoruz" ifadelerini kullandı. - Ardahan

ETİKETLER : 'Berfo Ana'Nın Evi Kültür Evi Olacak
Diğer Serhat News haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
ÇOK OKUNANLAR
SON YORUMLANANLAR
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA