Ankara Adliyesi'nde Yine Gerginlik Yaşandı

ANKARA ADLİYESİ'NDE YİNE GERGİNLİK YAŞANDI - Ankara'daki Gezi Parkı eylemleri sırasında Ethem Sarısülük'ün ölümüne ilişkin açılan davanın görüldüğü adliyede arbede çıktı.
Bu haber 2013-09-23 12:00:04 eklenmiş ve 474 kez görüntülenmiştir.

Ankara'daki Gezi Parkı eylemleri sırasında Ethem Sarısülük'ün ölümüne ilişkin açılan davanın görüldüğü adliyede tarafların yakınları arasında arbede çıktı. Çıkan arbede de hafif şekilde yaralananlar oldu. Adliyeye girmek isteyen Sarısülük tarafları ile güvenlik görevlileri arasında ise yine arbede yaşandı.

Davanın görüldüğü 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde Sarısülük'ün yakınlarıyla polis memurunun yakınları arasında arbede çıktığı öğrenildi. Çıkan arbedede yaralanan bir polis memuruna sağlık ekipleri adliye önünde müdahale etti. Gerginliğin ardından mahkeme başkanı davayı kapalı sürdürmeye karar verdi. Davayı izleyen Ethem Sarısülük'ün yakınları slogan atarak adliyeden dışarı çıktı. Bu sırada dışarıda bekleyen bazı göstericiler de içeri girmek istedi. Özel güvenlik görevlileri içeri girmeye çalışanları engellemek istedi. Bu nedenle kısa süreli arbede yaşandı. İçerdeki grubun dışarı çıkmasıyla gerginlik sona erdi.

AYGÜN: DAVANIN KAPALI YAPILMASI HUKUKA UYGUN DEĞİL

Davayı izleyen CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, kamu güvenliği sağlanamadığı için kapalı duruşma kararı alındığını söyledi. Aygün, "İçerde herhangi bir gerilim yoktu. Sanık Ahmet Şahbaz gelmişti. Ona dönük herhangi bir müdahale olmadı. Dolayısıyla kamu güvenliği açısından herhangi bir sorun olmadığı halde kapalı duruşma kararı verilmesi kanımca hukuka uygun değil. Sadece Ahmet Şahbaz, peruk takmış bıyık uzatmıştı. Bu yaptığı fiziksel değişimle yaptığı eylemden utandığını mahcubiyet duyduğunu bu nedenle de kendini gizlediği gösteriliyor. Kapalı duruşma yapılarak adalet olmaz." diye konuştu.

ETİKETLER : Ankara Adliyesi'nde Yine Gerginlik Yaşandı
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA