CHP'li Yıldız.19 Yaşındaki Başörtülü Dilan 'Akp Önce Başörtülü İşçilerin Sigortalı Olarak...

CHP'Lİ YILDIZ.19 YAŞINDAKİ BAŞÖRTÜLÜ DİLAN 'AKP ÖNCE BAŞÖRTÜLÜ İŞÇİLERİN SİGORTALI OLARAK... - CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız, başörtüsü konusunda 'Öncelikle herkesin bilmesini isteriz ki, başörtülü olan da olmayan da bizim kardeşimizdir' derken, 'Sakarya'da elma toplayarak geçimini sağlamaya çalışan 19 yaşındaki'...
Bu haber 2013-09-22 14:59:02 eklenmiş ve 477 kez görüntülenmiştir.

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız, başörtüsü konusunda "Öncelikle herkesin bilmesini isteriz ki, başörtülü olan da olmayan da bizim kardeşimizdir" derken, "Sakarya'da elma toplayarak geçimini sağlamaya çalışan 19 yaşındaki başörtülü Dilan kardeşimiz ağaçtan düşüp ayağını kırdığı için 4 ay yatakta uzanmak zorunda. Dilan kardeşimiz; "Eğer AKP başörtüsünü düşünüyorsa, önce başörtülü işçilerin sigortalı olarak çalıştırılmalarını sağlasın' diyor" ifadelerini kullandı.

Sakarya ve Adana ziyaretinin ardından Uşak'a giden İrfan İnanç Yıldız, Uşak İl Gençlik Kolları ile birlikte yerel basınla kahvaltı yaptı. Yerel seçime yönelik değerlendirmelerde bulunan Yıldız, "Biz önümüzdeki seçimleri kucaklayacak ve seçimlerde de CHP'yi iktidara taşıyacak genç kadrolarımızı ilçe ilçe gezerek oluşturuyoruz. Parlamento çatısı altında bulunan diğer 3 siyasi partiden bizi ayıran en belirgin ve en somut örnek, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun yerel seçim sürecinde hiçbir genç arkadaşımızdan aday adaylığı için başvuru ücreti alınmaması talimatıdır" dedi.

Kahvaltının ardından Uşak İl Başkanlığı'nı ziyaret eden Yıldız, İl Başkanı Bülent Horasan ve Merkez İlçe Başkanı Filiz Bilen ile bir süre sohbet etti.

Yıldız, daha sonra Uşak'ın en büyük meydanında Antalya, Aydın, Muğla ve İzmir İl Gençlik Kolları Başkanları ve yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla "Dev çınara yeni filizler" etkinliği adı altında Uşak İl Gençlik Kolları'na yeni katılan 100 gence rozet taktı. Burada bir konuşma yapan Yıldız şunları söyledi: "Bugün görülüyor ki, Uşak il binasına sığmıyoruz. O yüzden meydandayız. İnanıyorum ki, bir sonraki ziyaretimizde Uşak'ın meydanları da bize dar gelecek. Buradaki heyecanımız, coşkumuz, gücümüz Ardahan'dan Edirne'ye, Sinop'tan Hatay'a kadar Türkiye'nin dört bir yanındaki arkadaşlarımızı yüreklendirecektir. Dün Adana'daydık. Ondan önceki gün Sakarya'da, daha önce de Balıkesir'deydik. Yarın da Bilecik'te olacağız. Halkın iktidarını genç bir iktidar yapmak için tempomuzu artırarak devam edeceğiz."

-"BAŞÖRTÜSÜ SORUNUNDAN ÖNCE AKP'NİN ÇÖZMESİ GEREKEN BAŞKA SORUNLAR VAR"-

İki gün önce Sakarya'nın Geyve ilçesinde tarım işçileriyle beraber olduklarını söyleyen Yıldız, şöyle konuştu:

"Öncelikle herkesin bilmesini isteriz ki, başörtülü olan da olmayan da bizim kardeşimizdir. Çünkü CHP hiçbir zaman dini hassasiyetleri istismar konusu yapmamış, tam tersine dini hassasiyetlere karşı saygısını daima korumuştur. Geyve'de 45 Lira yevmiye ile 100 kilogram elma toplayarak geçimini sağlamaya çalışan 19 yaşındaki başörtülü Dilan kardeşimizin söylediklerini sizlere aktarmak istiyorum. Dilan kardeşimiz okul masraflarını çıkartabilmek için yazın tarım işçiliği yapmak zorunda olduğunu söylüyor. Ancak o kardeşimiz elma toplarken ağaçtan düşüp ayağını kırdığı için 4 ay yatakta uzanmak zorunda. Dilan kardeşimiz şunu söylüyor; "Eğer AKP hükümeti başörtüsünü düşünüyorsa, önce başörtülü işçilerin sigortalı olarak çalıştırılmalarını sağlasın. Ben sağlık sorunum nedeniyle çalışamadığımdan ve sigortamın olmayışından okul harcımı ödeyemeyeceğim'. İşte Dilan kardeşimizin de dediği gibi, başörtüsü sorunundan önce AKP'nin çözmesi gereken başka sorunlar var. Ancak 11 yıllık iktidarında gördük ki, AKP'nin bu sorunları çözmek gibi bir derdi yok." - Ankara

ETİKETLER : CHP'li Yıldız.19 Yaşındaki Başörtülü Dilan 'Akp Önce Başörtülü İşçilerin Sigortalı Olarak...
Diğer Serhat News haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA