Van Gölü'nde Dragon Yarışları Nefes Kesti

VAN GÖLÜ'NDE DRAGON YARIŞLARI NEFES KESTİ - Van Gölü'nde düzenlenen kurumlararası dragon yarışları renkli görüntülere sahne oldu Turnuvanın iki favori takımının kıyasıya mücadele ettiği yarışlarda, Jandarma ve Emniyet Özel Harekat takımlarına ait teknelerin batması sonucu suya düşen sporcular, sahil güvenlik ekibi tarafından kurtarıldı.
Bu haber 2013-09-21 18:59:03 eklenmiş ve 488 kez görüntülenmiştir.

Van Gölü'nde kurumlararası dragon yarışları düzenlendi.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen yarışlar, renkli görüntülere sahne oldu. Van Gölü sahilindeki Edremit-Gebze Su Sporları Merkezindeki turnuvaya Van ve ilçelerindeki kurumlardan 15 takım katıldı.

15 takımın 3 grup halinde yarıştığı turnuvada, gruplarında ilk ikiye kalan 6 takım yarı finalde kıyasıya mücadele etti.

Yarı final yarışlarında en iyi dereceyi elde eden Van Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat, Jandarma Özel Harekat, Özel İdare ve Edremit Lisesi takımlarının finalde yarıştığı turnuvada, Jandarma Özel Heraket takımı rakiplerini geçerek birinciliği elde etti. 

Final etabında yarışı ikinci sırada götüren Emniyet Özel Harekat takımını taşıyan tekne ise bitime 20 metre kala suya battı. Sporcular, çevrede önlem alan sahil güvenlik tekneleri tarafından kurtarıldı.

Bu arada yarışı birinci sırada tamamlayan Jandarma Özel Harekat takımının teknesi de iskeleye yanaştığı sırada su alarak battı. Bir anda suyun üstünde kalan sporculardan bazıları yüzerek iskeleye ulaşırken, bazıları da sahil güvenlik ekipleri tarafından Sudan çıkarıldı. 

Renkli görüntülerin yaşandığı turnuvaya, sporcuların aileleri ve vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi. 

Gençlik ve Spor İl Müdürü Aslan Sinir, yarışların ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, su sporlarına ilgiyi artırmak amacıyla düzenledikleri etkinliğin renkli görüntüler oluşturduğunu belirterek, turnuvaya katkı sunan Van Valiliğine ve katılımcı kurumlara teşekkür etti.

Van Gölü'nden her mevsim yararlanmak ve gölü tüm dünyaya tanıtmak amacıyla çalışmalarının devam ettiğini anlatan Sinir, "Turnuvaya çok büyük bir ilgi vardı ve vatandaşlarımız yarışları izlemek için buraya geldi. Kurumlarımız da birinci olabilmek için ellerinden geleni yapıyor. Önümüzdeki yıllarda bu tür etkinlikleri artırmak için projelerimiz var. Van Gölü'nden her mevsimde yararlanmak istiyoruz" dedi. - Van

ETİKETLER : Van Gölü'nde Dragon Yarışları Nefes Kesti
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA