ÖZEL HABER - Şanlıurfa'da Öğrencilere Kimyasal Eğitim Verilecek

ÖZEL HABER - ŞANLIURFA'DA ÖĞRENCİLERE KİMYASAL EĞİTİM VERİLECEK - Türkiye'nin Suriye ile sınır illerinden Şanlıurfa'da öğrencilere kimyasal silah eğitimi verilecek.
Bu haber 2013-09-21 14:59:02 eklenmiş ve 415 kez görüntülenmiştir.

Suriye'de yaşanan iç savaş, kimyasal silahların kullanılması ve Hatay'da düşürülen helikopter üzerine Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) bir genelge yayımlayarak, kimyasal saldırıya karşı alınacak tedbirler konusunda okul yönetimlerini uyarıp, öğrencilerin bilgilendirilmesini istedi. Emniyet Genel Müdürlüğü de, bünyesinde Milli Eğitim Müdürlüklerinin görevlendirdiği öğretmenleri eğitime tabi tutmaya başladı. Sınır illerine gönderilen, 'Alınacak tedbirler' başlıklı yazıda, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın 6 Eylül 2013 tarih ve 126/10 sayılı 2013/6 nolu genelgesine atıfta bulunuldu.

AKSAKLIK OLMASINTürkiye'nin içinde bulunduğu jeopolitik konumu ve Suriye Arap Cumhuriyeti'nin içinde bulunduğu durum göz önünde bulundurularak yazıda şu ifadelere yer verildi: "Tüm özel ve resmi okul/ kurum müdürlüklerince ilgi A'da belirtilen görev talimatındaki tedbirlerin alınması, Sivil Savunma Planları ve tedbir planlarının gözden geçirilerek eksik ve aksaklıkların giderilmek suretiyle güncelleştirilmesi, özellikle koruyucu hazırlık ve sığınak talimatı bölümlerinin uygulamaya hazır hale getirilmesi, planı olmayan okul-kurum müdürlüklerinin ivedilikle planlarını hazırlamaları ayrıca afet ve acil durum yönetim merkezleri ile ihtiyaç duyulan diğer kuruluşlara ait iletişim bilgilerinin gözden geçirilmesi gerekmektedir. Bu konuda herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi için ilçenizin okul-kurum müdürlüklerine gerekli duyurunun yapılarak yukarda belirtilen iş ve işlemler üzerinde hassasiyetle durulması önlemlerin alınması hususunda gereğini önemli rica ederim."

ÇEVİK KUVVET SALONUNDA EĞİTİM BAŞLADIEmniyet Genel Müdürlüğü'nden Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü'ne ulaşan genelge ile Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nün konferans salonunda eğitim seminerleri yapılıyor. İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün görevlendirdiği 25 eğitimciye, AFAD'ın hazırladığı eğitim CD'leri gösterilerek savaş halindeyken özellikle kimyasal saldırılara maruz anında ne yapılacağı anlatılıyor. Eğitim seminerinin tamamlanmasının ardından 25 eğitimci; kent merkezi, ilçe ve köylerdeki okulları dolaşarak aldıkları kimyasal eğitimi öğrencilere aktaracak.

'TEDBİR BROŞÜRLERİNİ ACİLEN ALIN'Diyarbakır ve Gaziantep'te de tedbirler alınmaya başladı. Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile bağlı okullarla birlikte 17 ilçedeki tüm okullara, 'Kimyasal saldırı ve korunma tedbirleri' başlıklı bir yazı daha gönderdi. Yazıda, "Ülkemizin içinde bulunduğu jeopolotik konum göz önünde bulundurularak müdürlüğümüzde bulunan 'Kimyasal saldırı ve korunma tedbirleri' broşürünün acilen müdürlüğümüz sivil savunma şubesinden teslim alınması, broşürlerin ilçenize bağlı tüm özel ve resmi okul - kurum müdürlüklerine dağıtılarak öğretmen ve personellerin bilgilendirilmeleri ve 2013-2014 eğitim yılı başında tüm öğrencilerin konu hakkında açıklayıcı bir şekilde bilgilendirilmesi hususunda gereğini önemli rica ederim" denildi.

SURİYE'DEN KİMYASAL ADIMIBu arada özellikle Rusya'nın girişimleri sonucu Suriye kimyasal silahlarını teslim etmeye hazırlanıyor. Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü (OPCW), Suriye'nin kimyasal silah programına ilişkin verileri ilettiğini bildirdi. Rus devlet televizyonuna konuşan Suriye Lideri Beşar Esed ise, geçen hafta yaptığı açıklamada "Suriye kimyasal silahları uluslararası denetime açmayı Rusya istediği için kabul etti" ifadesini kullanmıştı.(Kaynak: Gazeteipekyol)

ETİKETLER : ÖZEL HABER - Şanlıurfa'da Öğrencilere Kimyasal Eğitim Verilecek
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA