4 Bin 789 Urfalı Cezaevinde

4 BİN 789 URFALI CEZAEVİNDE - BDP'li Milletvekili Emine Ayna'nın verdiği yazılı soru önergesini yanıtlayan Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in paylaştığı istatistiklerden en fazla mahkumun, Diyarbakır'dan sonra Urfa'dan çıktığı anlaşıldı.
Bu haber 2013-09-21 14:59:02 eklenmiş ve 433 kez görüntülenmiştir.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Diyarbakır Milletvekili Emine Ayna'nın, cezaevlerinde bulunan tutuklu ve hükümlülere dair istatistiki verilere ilişkin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) verdiği yazılı soru önergesine yanıt geldi. Adalet Bakanı Sadullah Ergin tarafından verilen yanıtta; 5275 sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun'a atıfta bulunularak, cezaevlerinde uygulamaların bu kanuna göre yapıldığı belirtildi.

TÜRKİYE'DE 359 CEZAEVİ VARErgin, Türkçe dışındaki yayınların ve mektupların Türkçeye tercüme edilmesinde yaşanan sorunların giderilmesi için de çalışma yürüttüklerini kaydetti. Ergin, ayrıca cezaevlerine ilişkin istatistiki bilgileri de paylaştı. Verilere göre; Türkiye genelinde 359 cezaevi bulunurken bunların kapasitesi ise, 147 bin 422. Türkiye genelinde 14 'F Tipi' cezaevi bulunuyor. Bunların toplam kapasitesi ise, 4 bin 975. İstatistiklerde, F Tipi cezaevleri arasında PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın da kaldığı İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu da yer aldı. İstatistikte ayrıca İmralı Cezaevi'nin kapasitesinin dokuz kişi olduğu bilgisine de yer verildi.

URFALI MAHKUMLAR İKİNCİ SIRADAİstatistiklerde, cezaevlerinde bulunan yabancı uyruklu vatandaşlara ait bilgiler de yer aldı. Buna göre, 215 mahkum ile Suriye vatandaşları ilk sırada yer alırken, bunu 177 ile İran ve 115 ile Türkmenistan takip ediyor. İllere göre sıralamada ise, cezaevlerinde en fazla Diyarbakır nüfusuna kayıtlı vatandaşlar bulunuyor. Diyarbakır nüfusuna kayıtlı 8 bin 592 tutuklu ve hükümlünün ardından, ikinci olarak 4 bin 789 tutuklu ve hükümlü ile Şanlıurfa geliyor. Her iki ili üçüncü olarak yine Güneydoğu'da bulunan Mardin izliyor. Ülke genelindeki cezaevlerinde 4 bin 11 Mardinli tutuklu ve hükümlü yer alıyor. Nüfus kayıtlarına göre dağılımda en alt sırada ise 155 tutsak ile Yalova yer alıyor. (Kaynak: Gazeteipekyol)

ETİKETLER : 4 Bin 789 Urfalı Cezaevinde
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA