KÜRDİSTANDA HIZLA YÜKSELEN BİR HAREKET HÜDA-PAR

İSLAMİ STK'LARDAN CİZRE VE SİLOPİ'DEKİ SALDIRILARA KINAMA - Şırnak'ın Cizre ilçesinde bir grup Sivil Topluk Kuruluşu (STK) temsilcisi, Savaş Topal'ın evine ve arabasına bombalı saldırı ile Silopi'de Hür Dava Partisi'ne (Hüda-Par) yapılan saldırıyı kınadı.
Bu haber 2013-09-21 11:59:02 eklenmiş ve 615 kez görüntülenmiştir.

KÜRDİSTANDA HIZLA YÜKSELEN BİR HAREKET HÜDA-PAR

Kürt Sorununun Ak Parti İktidarı döneminde çözüm aşamasına girmesiyle Kürtler Hüda-Par’da yoğunlaşmaya başladılar. Büyük çoğunluğunun Müslüman ve muhafazakar olduğu Kürtlerin herhangi bir tarikat yada gurubun kontrolünde olmayan samimi Müslümanların oluşturduğu yapılara hızla kaymaya başladılar. Bu gelişmeler birilerinin hoşuna gitmemiş olacak ki kısa bir zaman zarfında ortaya çıkan ve her geçen gün inanılmaz derecede büyümeye başlayan Hüda-Par’a saldırılar da giderek artmaya büyümeye başladı.

Uzmanlar, Hüda-Par, İslami çizgisinden taviz vermeden Kürdistan’daki tüm toplumsal kesimleri kapsayacak politikalar ve Kürtler arası çatışma didişmeleri bitirecek formüller geliştirirse Türkiye Kürtlerinin en büyük siyasal hareketi olmaya aday. Partinin bu potansiyel gücünden korkanların saldırıları partinin daha da tanımasını büyümesini de beraberinde getiriyor. Hüda-Par öteki kavramı ile diğer Kürt siyasal hareketlerine yaklaşmazsa, dünya genelinde kütlerin verdiği mücadeleyi anlayacak ve sahiplenecek bir çizgiyle yaklaşırsa değişik kesimleri kazanma yerine öteki kavramına saplanmazsa; özgür ve İslami bir hareket kimliğini tüm Kürtleri kapsayacak şekilde geliştirirse en büyük siyasal hareket olmaya aday ama geliştirmezse marijinalleşir, çakılır kalır…

İslam’ın cihanşümul ruhuna uygun politikalar geliştirirse Hüda-Par gelecekte Kürtleri temsil eden en büyük siyasal hareketlerden biri olmaya aday.

İslami Stk'lardan Cizre ve Silopi'deki Saldırılara Kınama

Şırnak'ın Cizre ilçesinde bir grup Sivil Topluk Kuruluşu (STK) temsilcisi, Savaş Topal'ın evine ve arabasına bombalı saldırı ile Silopi'de Hür Dava Partisi'ne (Hüda-Par) yapılan saldırıyı kınadı.

Cizre'de Mustazaflar Cemiyeti, Cami Derneği, Şeyh Esat Cami Derneği, Cizre Nuh Gıda Bankası Muhtaçlarla Dayanışma Derneği ve Nur Eğitim Derneği'nin aralarında bulunduğu STK'lar, düzenledikleri basın açıklaması ile Cizre'de Savaş Topal'ın evine ve arabasına bombalı saldırı ile Silopi'de Hüda-Par'a yapılan molotoflu saldırıyı kınadı. Cizre Mustazaflar Cemiyeti konferans salonunda düzenlenen basın açıklamasında STK temsilcileri adına Mustazaflar Cemiyeti üyesi Kerem Değer okudu. Kendilerini YDG-H diye tanımlayan İslam düşmanı çete bozuntularının yaptığı saldırıda atılan el yapımı bombayla çocuk, yaşlı, kadın demeden Savaş Topal ve ailesinin canına kast edildiğini belirten Değer, saldırıların tek hedefinin İslam olduğunu savundu. Değer, "Rojava'da farklı gruplar arasında yaşanan çatışmaları ve ölümleri, bütün medya organları, sözde demokratları ve Kürtlerin demokratik hakları peşinde oldukları dillendirenler, İslam ve Müslümanlar aleyhine kara propagandaya çevirdiler. Bu iftira kampanyasını Kürdistan'da İslami ve insani çalışmalarıyla bilinen mütedeyyin kesimleri alenen hedef göstererek Müslüman Kürt toplumunun İslami ve insani değerlerinden uzaklaştırmak gayesi açıkça bilinmektedir.

İmralı istirahatgahındaki örgütün başına dikta edilmiş Apo'nun ahkamlarını hayata pratize etmekle mükellef olan BDP eş başkanı Selahattin Demirtaş'ın Gündem gazetesine verdiği son mülakatta Abdullah Öcalan'ın mücadelemizin önünde en büyük riskin İslam olduğunu açık bir dille söylemişti. Açıkça anlaşılıyor ki İslam düşmanlığının startını birileri onların eliyle vermiştir. Gezi Parkı'nın, Kemalist havarilerinin Diyarbakır'a gelmesi yıllardır batıdaki şamanist ve doğudaki komünistlerin İslam düşmanlığında birleşmesinin açık göstergesidir. İslami kimliğiyle bilinen Savaş Topal'ın evine ve aracına yapılan bombalı ve molotoflu saldırıdan yaklaşık 2 saat önce Silopi Hüda-Par ilçe teşkilatı binasına da çok sayıda molotof ve el yapımı bomba atılarak aynı çetelerce saldırı yapıldı. Saldırıda teşkilat binasında maddi hasar meydana gelmiştir.

Olaydan bir hafta önce Hüda-Par ilçe teşkilatının bulunduğu adresteki esnaf ve bina sahibine bilinen çevre tarafından tehdit edildiği ve "Bunları buradan çıkartın" dedi. İslami camia olarak Suriye Kürdistan'ında alan hakimiyeti yüzünden çıkan çatışmalarda taraf olmadıklarını açıklayan Değer, "PKK ve fesat çevrelerin ortalıkta dolaştırdığı yaygaralar sonucu çetelerce yapılan saldırılarla İslami camia kargaşaya çekilmek istenmektedir. Bugüne kadar İslam düşmanlığı kimseye fayda vermemiştir. Herkes aklını başına almaya davet ediyoruz" diye konuştu.

 

 

Cizre'de 18 Eylül 2013 tarihinde Dicle Mahallesi'nde Savaş Topal'ın evine ve arabasına kimliği belirsiz kişiler tarafından bombalı ve molotoflu saldırıda bulunulmuş aynı gece Silopi'de de Hür-Dava ilçe partisine de molotof kokteyli saldırı gerçekleşmişti. - ŞIRNAK

ETİKETLER : İslami Stk'lardan Cizre ve Silopi'deki Saldırılara Kınama
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA