Erzurum'da Özel Halk Otobüsleri Yenileniyor

ERZURUM'DA ÖZEL HALK OTOBÜSLERİ YENİLENİYOR - Erzurum'da bulunan 135 özel halk otobüsünün tamamı, Büyükşehir Belediyesi Meclisi kararıyla daha modern otobüsler ile yenilenecek.
Bu haber 2013-09-20 16:59:04 eklenmiş ve 432 kez görüntülenmiştir.

Erzurum'da bulunan 135 özel halk otobüsünün tamamı, Büyükşehir Belediyesi Meclisi kararıyla daha modern otobüsler ile yenilenecek.

Kararın kentin modernleşmesi için memnuniyetle karşıladığını belirten Erzurum Özel Halk Otobüsleri Derneği Başkanı Hamza Özkan, Erzurum için fedakarlığa hazır olduklarını söyledi. Özkan, "Ekonomik olarak sıkıntılar yaşayacaksak da Erzurum en iyi hizmete layıktır." dedi.

Erzurum Büyükşehir Belediye Meclisi, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen toplantı ile özel halk otobüslerinde yapılacak olan değişiklikleri karara bağladı. Karar ile mutlu olduklarını söyleyen Başkan Hamza Özkan, "Meclisten ilk etapta otobüslerimizin 9 metre olarak değiştirilmesi öngörülmüştü. Fakat haklı gerekçeler ile itiraz ettik. Yaklaşık 1 milyon nüfusa sahip Diyarbakır, 9 metrelik araçlarını 7,50 metreye indirdi. Böylesine kalabalık bir kentte bu sistem tutmadı. Bizde bunları göstererek itirazımızı ettik ve yeni toplantıda otobüslerin 7,5 -7,8 arası kararı alındı. Yeni karardan memnunuz." diye konuştu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden engelli vatandaşlar için çıkan yasa gereği de otobüslerin değişilmesi gerektiğini vurgulayan Özkan, zorluklar yaşanacağını fakat olması gerekenin bu olduğunu kaydetti ve şöyle dedi: "Yeni otobüsler oldukça pahalı. İkinci el otobüslerimizi de alan firma maalesef yok. Ama yasa gereği de otobüslerin değişmesi gerekir. Artık bizlerde fedakarlık yaparak yavaş yavaş ödeyeceğiz. Yeni otobüslerimizde engelli rampaları, klimalar ve daha rahat bir yolculuk için her konfor sağlandı. Kentin modernleşmesi adına iyi bir adımdır. Biz Erzurum halkının en iyi hizmete layık olduğunu biliyoruz."

ETİKETLER : Erzurum'da Özel Halk Otobüsleri Yenileniyor
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA