Atatürk Üniversitesi'nde İlk Kez, Kapalı Yöntemle Karaciğer Nakli

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ'NDE İLK KEZ, KAPALI YÖNTEMLE KARACİĞER NAKLİ - Erzurum Atatürk Üniversitesi Organ Nakli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi'nde Türkiye'de ilk kez laparoskopi (kapalı ameliyat) yöntemiyle karaciğer nakli yapıldı.19 yaşındaki Çiğdem Akgüler'den alınan karaciğer, amcasının kızı 17 yaşındaki...
Bu haber 2013-09-20 15:59:03 eklenmiş ve 453 kez görüntülenmiştir.

Erzurum Atatürk Üniversitesi Organ Nakli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi'nde Türkiye'de ilk kez laparoskopi (kapalı ameliyat) yöntemiyle karaciğer nakli yapıldı. 19 yaşındaki Çiğdem Akgüler'den alınan karaciğer, amcasının kızı 17 yaşındaki Hasibe Akgüler'e nakledildi. Organ Nakli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Bülent Aydınlı, organ nakline laparoskopik yöntemle başlandığını, bir süre sonra ameliyatı açık şekilde sonlandırıldığını bildirdi. Türkiye'de laparoskopik yöntemle karaciğer nakli yapan merkez bulunmadığına dikkati çeken Doç. Dr. Aydınlı, organ naklinde çığır açan Akdeniz Üniversitesi'nden doktorların da kendilerine destek verdiklerini belirtti.

Böbrek naklinde de daha önce ilk kez 'tek port' denilen sistemi uyguladıklarını vurgulayan Doç. Dr. Bülent Aydınlı, şu bilgileri verdi Laparoskopik karaciğer nakli ise dünyada belirli merkezlerde yapılıyor. Türkiye'de ilk kez biz uyguladık. Sonrasını açık ameliyat olarak tamamladık. Hedefimiz bu ameliyatların hepsini kapalı olarak yapmak. Bunu başaracağımıza inanıyoruz. Laparoskopi yöntemi hastaların konforu açısından çok önemli. Verici hastalar küçük bir kesiyle yapılan ameliyat sonrası ilk gün ayağa kalkıyor, 3 gün sonra da taburcu oluyor. Bu konuda destek veren Akdeniz Üniversitesi'nden Doç. Dr. Ayhan Mesci'ye çok teşekkür ediyorum. Ona 'laparoskopik cerrahinin altın çocuğu' diyorum. Akdeniz Üniversitesi'yle Atatürk Üniversitesi arasındaki işbirliği bizi çok mutlu ediyor.

'Erzurum VE BÖLGE HALKI ŞANSLI'

Akdeniz Üniversitesi'nden Doç. Dr. Ayhan Mesci de, Atatürk Üniversitesi'nde yapılan ameliyatlarda yenilikçi ve teknolojik yöntemlerin kullanıldığını belirterek şunları söyledi Erzurum ve bölge halkı bu tip yenilikçi ve teknolojik ameliyatlara destek veren bir yönetim anlayışı sergileyen üniversiteye sahip olduğu için son derece şanslı. Tabii aynısı organ nakli ekibi için de geçerli. Gece gündüz demeden ekip bir hafta içinde başarılı ameliyatlara imza attı. Onlarla birlikte ameliyatlara girmekten son derece keyif aldım. BABASININ BÖBREĞİYLE YAŞAMA TUTUNDU

Diyaliz hastası olan Iğdırlı 25 yaşındaki Celal Karadeniz'e, babası çiftçi 62 yaşındaki Tahir Karadeniz'den alınan böbrek nakledildi. Yıllardır diyalize girdiği için lise 2'nci sınıfta okulu bıraktığını söyleyen Celal Karadeniz, Biz 7 kardeşiz. Sadece ben böbrek hastasıyım. 9 yıl sonra sağlıma kavuştum. İlk önce babama, daha sonra doktorlara çok teşekkür ediyorum diye konuştu. Öte yandan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Doç. Dr. Ayhan Mesci'ye desteklerinden, Doğan Haber Ajansı Antalya muhabiri Erol Akkır'a da organ nakline katkılarından dolayı birer plaket verdi.

ETİKETLER : Atatürk Üniversitesi'nde İlk Kez Kapalı Yöntemle Karaciğer Nakli
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA