Asimder'den Gazi ve Şehit Aileleri Derneklerine Ziyaret

ASİMDER'DEN GAZİ VE ŞEHİT AİLELERİ DERNEKLERİNE ZİYARET - Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) yönetim kurulu üyeleri Gaziler Günü dolayısıyla 1974 Kıbrıs Hareketi Gazileri Derneği ve Şehit Aileleri Derneğini ziyaret etti.
Bu haber 2013-09-20 13:59:01 eklenmiş ve 455 kez görüntülenmiştir.

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) yönetim kurulu üyeleri Gaziler Günü dolayısıyla 1974 Kıbrıs Hareketi Gazileri Derneği ve Şehit Aileleri Derneğini ziyaret etti.

ASİMDER Genel Başkanı Göksel Gülbey ile yönetim kurulu üyeleri, Zeki Tumay, Kurban Oluz, Erhan Hacıkasımoğlu ve Hüseyin Kesemen'le birlikte 1974 Kıbrıs Hareketi Gaziler Derneğindeki Kıbrıs ve Kore Gazilerini ziyaret ederek, gaziler gününü tebrik etti.

Daha sonra Şehit Aileleri ve Gaziler derneğine ziyaret eden Gülbey, gazilerimizi aslında bir gün değil her gün sorup hatırlamak gerektiği söyledi. Gülben, "İç hizmet, Kore ve Kıbrıs gazilerimizin kendi ve ailelerinin toplum içersinde gerekli olan değer ve saygıyı kazanmalarının ve maddi konularda sıkıntı çekmemeleri için maaşlarının yeniden düzenlenmesi gerekmektedir. Dernekte bulunan gazilerin aslında unvan almasallarda dedelerinin de bir gazi ve şehit olduklarını bunun sebebinin de 1915 ile 1918 yıllarında Iğdır ilinde Ermeni çetelerine karşı verdikleri mücadeleden dolayı onlarında burada anmadan edemeyeceğiz" dedi.

Kıbrıs Gaziler Derneği Başkanı İsmet Tağal ise, "ASİMDER her zamanki toplumumuzun her sorununa koşturduğu gibi bu günde bizim için önemli olan bu günde de bizleri yalnız bırakmamıştır. Ben ve üyelerim ASİMDER yönetim kurulu üyelerine bu anma gününde bizleri yalnız bırakmadıkları için teşekkür ederiz. Bende 1917 yılında Tuzluca'nın Gedikli köyünde Ermeni çetelerinin katliamına uğrayan bir ailenin evladıyım aynı zamanda da Kıbrıs gazisiyim, bizim tek isteğimiz devlet yetkililerinden ve milletimizden gazilerimize gerekli değer ve saygıyı göstermeleridir" şeklinde konuştu.

Şehit Aileler ve Gazi Derneği Ramazan Bahsi ise, "ASİMDER'in ziyaretinden memnuniyet duyduklarını evlatlarının kardeşlerinin vatan borcu diyerek gittikleri vazifelerinde bu kutsal vatan topraklarını korumak uğruna can ve bedenlerinin parçalarını bıraktılar. Gerekirse bizde vatanın bütünlüğü uğruna can veremeye hazırız. Bu günde Iğdır halkına ve devlet yetkililerine teşekkür ederiz ki, bizleri yalnız bırakmadıklar" dedi.

Ziyarette; ASİMDER Genel Başkanı Göksel Gülbey, dernek başkanlarına Ermeni meselelerini içeren çeşitli kitaplar hediye etti. - IĞDIR

ETİKETLER : Asimder'den Gazi ve Şehit Aileleri Derneklerine Ziyaret
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA