BEYKOZ’DA EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAŞLADI

Yeni dönemle birlikte Beykoz’da tam gün eğitim veren okul kalmazken, tüm okullar öğlenci ve sabahı olarak eğitim görecek.
Bu haber 2013-09-20 10:30:59 eklenmiş ve 590 kez görüntülenmiştir.

BEYKOZ’DA EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAŞLADI

2013 – 2014 Eğitim Öğretim Yılı Kavacık İlköğretim Okulu’na yapılan törenle başladı… Yeni dönemle birlikte Beykoz’da tam gün eğitim veren okul kalmazken, tüm okullar öğlenci ve sabahı olarak eğitim görecek.

 

Beykoz’da düz lise olarak eğitim veren Fevzi Çakmak Lisesi’ne Anadolu Lisesi statüsüne alınırken, Kavacık Selahattin Karakaşlı Ortaokulu’da İmam Hatip Lisesi oldu.

 

Kavacık İlk ve Ortaokulu’na yapılan Eğitim Öğretim Yılı Açılış Törenine; Beykoz Kaymakamı Süleyman Erdoğan Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Başkan Yardımcıları Hanefi Dilmaç, Metin Torun, Yüksel Baki, İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşat Yayla, Kavacık Mahalle Muhtarı Yusuf Kesici, Okul Müdürü Fevzi Çakmak ve öğrenci velileri hazır bulundu.

 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda okul öğrencileri günün önemine ilişkin konuşmalar yaptı.

 

Yeni bir bina yeni bir heyecan

 

Okul Müdürü Fevzi Çakmak ise, öğrencileri ve öğretmenleri selamlayarak başladığı konuşmasında, yeni eğitim öğretin yılına yeni bir binada başlamanın coşku ve heyecanı içinde olduklarını kaydetti.

 

“Yeni okulunuza yeni yuvanıza hoş geldiniz. Yeni öğretim yılının Türkiye’mize ve Beykoz’umuza hayırlı olsun…” şeklinde konuşan Çakmak,  54 derslikli okulun İlköğretim kısmında 1010 ve ortaokul kısmında 810 olmak üzere toplamda 1820 öğrenci olduğunu ifade ederek, okulun iz dizaynı ve derslikleriyle ilgili de bilgi verdi.

 

Yeni eğitim yılının okullarından başlatılıyor olmasından da son derece kıvanç duyduğunu ifade eden Müdür, okulun aynı zamanda depreme karşı dayanıklılığı, yangın sistemi ve yıldırıma karşı paratonal sistemi ile son derece güvenli olduğunu sözlerine ekledi.

 

Okulun her katına konulan sebillerle öğrencilerin arıtılmış temiz su içeceğini, bununla birlikte öğrenci ve velileri için asansör yapıldığını söyleyen Müdür Fevzi Çakmak, öğrencilere de seslendi.

 

“Sevgili öğrenciler;

 

Sizler okula, sevmeye saymayı, öğrenmek aklı paylaşmak ve çağdaş insanlar olmak için geliyorsunuz… Öğretmenleriniz rehberliğinde okulunda iyi vakit geçireceksiniz. Öğretmenlerin görevi sizleri topluma yararlı uygar insan olarak yetiştirmektir.” şeklinde konuşan Müdür, “eğitim almayan insanlar çağdaş olamazlar, eğitim almayan toplumlar ayakta kalamazlar. Cumhuriyeti bize armağan eden Mustafa Kemal Atatürk’ü okulda daha iyi tanırsınız.” dedi.

 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşat Yayla da konuşmasında, eğitime yapılan yatırımın en büyük yatırırım olduğunu ifade ederek, “bu duygularla devletimiz, eğitime öğretime, öğretmene ve öğrenciye büyük bütçe ayırarak, eğitim ve eğitim noktasında bütün eksiklerimizi gideriyor.” dedi.

 

Neşat Yayla’dan okul yöneticilerine çağrı!..

 

Biraz sonra sınıflarınıza girdiğinizde ders kitaplarınız ücretsiz olarak masalarınızda sizi bekliyor olacak… Özellikle ana sınıfı ve birinci sınıfa başlayan öğrencilerimize öğretmenlerin ve kendilerinden büyük olan öğrencilerin son derece duyarlı davranmalarını ve onları bağırlarına basmalarını rica ediyorum. Onlara sevgi göstermelerini özellikle istirham ediyorum…” şeklinde konuşan Neşat Yayla, okul yöneticilerine de seslenerek hiçbir velimizin kalbini kırmaya hiç birimizin hakkı olmadığını düşünüyorum” dedi.

 

Beykoz Belediye Başkan Yücel Çelikbilek

 

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’te, 2013 -2014 Eğitim Öğretim Yılı’nın hayırlı olmasını dileyerek başladığı konuşmasında, biraz önce okul müdürünün yapmış olduğu konuşmadan çok etkilendiğini söyleyerek, okulun yapımında ortaya koydukları çabanın önemine değindi.

 

Okulun projesinin ilk etapta kuruldan geçmediğini ve daha sonra kendilerinin farklı bir proje yaptırdıklarını dile getiren Başkan Çelikbilek, proje aşamasında, yeni projenin Kavacık’a yakışır bir proje olması noktasında bizzat talimat verdiğini ve projeyi adım adım takip ettiğini söyledi.

 

“Allah’ımıza hamdolsun… Çocuklarımız için en iyilerini yapmaya çalışıyoruz...” diyen Çelikbilek, yıllar önce velilerin okul kitaplarını bulmak için kapı kapı dolaştığını hatırlatarak, sekiz yıldır hükümetin bu sorunu ortadan kaldırdığını söyledi.

 

Beykoz’un eğitim öğretim anlamında çok farklı bir ilçe olacağına da vurgu yapan Başkan Çelikbilek, bunun sadece ilk, orta ve lise düzeyinde olmayacağını Beykoz’un bir üniversite kenti olacağını dile getirdi.

 

Beykoz Kaymakamı Süleyman Erdoğan

 

Milli Eğitim Müdürü ve Belediye Başkanı’nın konuya ilişkin çok güzel şeyler söylediğini, bunların yanında Beykoz’un en güzel okulları arasında yer alan okulunda açılışını yaptıklarını ifade eden Kaymakam Erdoğan, okulun yapımında emeği geçen tüm siyasi erkâna ve bürokratik erkâna teşekkür ettiğini söyledi.

 

Yeni eğitim öğretim yılını yeni bir okuldan başlatmak istediklerini dile getiren Erdoğan, eğitim öğretimin bu düzeye gelmesinde başta Baş Öğretmen Atatürk olmak üzere, tüm eğitim şehitlerini rahmetle, hürmetle ve saygıyla andığını söyledi.

 

Türkiye’nin genç ve dinamik nüfusuna eğitim öğretim konusunda çok özen gösterilmesi ve bu konuda bütün kaynakların seferber edilmesi gerektiğinin altını çizen Erdoğan, “hükümetimiz devletimiz elinden geldiği kadar eğitime gün geçtikçe daha fazla kaynak ayırıyor. Ama genç ve dinamik bir ülke ne kadar kaynak ayırırsanız ayırın yetmiyor. Bu nedenle iş adamlarımız, hanımlarımız ve herkes bir imece usulü anlayışı içerisinde eğitime sahip çıkmaları gerekir.” dedi.

 

 

 

Ödemeler yapıldı…

 

“Gün geçtikçe eğitimde çok güzel mesafeler alıyoruz. Ama yapmamız gereken daha çok işler var. Üzerinde önemle durmamız gerek bir konu da içerik… Çocuklarımızı yarınlara iyi hazırlamamız gerekiyor… Kişilikli, şahsiyetli, kendisiyle barışık, yarınlara emin adımlarla yürüyen şahsiyetli insanlar yetiştirmemiz gerekiyor” ifadelerini kullanan Kaymakam Erdoğan,  vatanına milletine insanlığa faydalı üretken insanlar yetiştirmemiz gerekiyor… Dünyanın değişik yerlerinde ki zulümlerin açlığın bitmesini istiyorsak, bu milletin evlatları; din, dil ve siyasi düşünceyi bir tarafa bırakarak, birlerini kucaklaması ve yarınlara hazırlanması gerekiyor” dedi.

 

Kaymakam Erdoğan sözlerinin sonunda, eğitim burslarının bugün itibari ile öğrencilerin hesaplarına yatırıldığını söyledi.

 

Konuşmaların ardından çeşitli halk oyunlarının sergilendiği programın son bölümünde ise protokol üyeleri okulu dolaşarak, öğrencilerle birlikte sınıflara girdiler.

 

 

Haber Merkezi

ETİKETLER :
Diğer Yerel Yönetimler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA