Erzurum'un Yöresel Ürünleri Antalya Fuarında

ERZURUM'UN YÖRESEL ÜRÜNLERİ ANTALYA FUARINDA - 19 Eylül'de kapılarını ziyaretçilere açan 4.Yöresel ve Geleneksel Ürünler Fuarı'nda Türkiye'nin 60 farklı yöresinden 200 stant yer alıyor.
Bu haber 2013-09-20 09:59:05 eklenmiş ve 385 kez görüntülenmiştir.

19 Eylül'de kapılarını ziyaretçilere açan 4. Yöresel ve Geleneksel Ürünler Fuarı'nda Türkiye'nin 60 farklı yöresinden 200 stant yer alıyor. Ziyaretçiler, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası'nın yöresel ürünlerine ilgi gösterdi.

4. Yöresel ve Geleneksel Ürünler Fuarı Antalya EXPO Center Fuar ve Kongre Merkezi'nde, Antalya Ticaret Borsası (ATB), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (KESK), Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ile Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı'nın (BAGEV) desteğiyle 19 Eylül'de açıldı. 22 Eylül'e kadar açık kalacak fuarı 100 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. Fuarda ziyaretçiler her yörenin kendisine özgü ürünlerinin yer aldığı stantlarda ikram edilen lezzetleri tatma imkanı yakaladı. Fuarda Erzurum'u, Ticaret ve Sanayi Odası temsil ediyor. ETSO Meclis Başkanı Saim Özakalın, her ilin kendi markaları ile bu tür organizasyonlara katılmasının önemine dikkat çekti. Fuarlarda her yörenin ürünlerinin ön plana çıktığını belirten Özakalın, "Erzurum'un ülke genelinde itibar görmüş yöresel ürünlerini bu fuara taşıdık. Fuarları hasat mevsimine benzetiyoruz. Ürünlerimizin kendi bölgesinde tanıtımı yapılıyor, ama ulusal bazda tanıtımın yapılması bu tür organizasyonlarla oluyor. Biz de hasatlarımızı burada ekonomiye dönüştüreceğiz. Anadolu'nun birçok şehrinde bu şekilde fuarların yapılması gerekir" dedi.

Özakalın, coğrafi işaretli ürünlerinden kadayıf dolması, civil peynir, Oltu taşı ve bal gibi ürünlerin tanıtımını yaptıklarını kaydetti. - Antalya

ETİKETLER : Erzurum'un Yöresel Ürünleri Antalya Fuarında
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA