Ameliyat Oldu Hayatı Karardı

Antalya'da, özel bir hastanede myom ameliyatı olan 40 yaşındaki Şebnem Erdem, operasyon sırasında idrar borusunun kesildiğini öne sürdü.
Bu haber 2013-08-05 16:59:02 eklenmiş ve 396 kez görüntülenmiştir.

Antalya'da, özel bir hastanede myom ameliyatı olan 40 yaşındaki Şebnem Erdem, operasyon sırasında idrar borusunun kesildiğini öne sürdü.

AMELİYATIN ARDINDAN İDRAR YAPAMADI

Antalya'da yaşayan uzman köpek eğitmeni Şebnem Erdem, geçen yıl adet düzensizliği nedeniyle gittiği hastanede rahminde myom (kist) olduğunu öğrendi. Özel bir hastanede ameliyata alınan Erdem'in, iddiaya göre operasyon sırasında yanlışlıkla idrar borusu kesildi. Ameliyattan sonra dayanılmaz ağrılar çeken ve vücudu şişen Erdem'in idrar borusunun zarar gördüğü 8 gün sonra hiç idrar yapamamasıyla ortaya çıktı.

İNTERNET SİTESİ KURDU

Bir saatlik operasyon için gittiği hastaneden 12 gün sonra taburcu olan Şebnem Erdem, doktor hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Ancak Adli Tıp Kurumu yaşananları 'komplikasyon' olarak değerlendirdi. Erdem, bunun üzerine çektiği sıkıntıları paylaşmak için internet sitesi kurdu. Kısa sürede yüzlerce kişinin ziyaret ettiği sitede, yaşadıklarını tek tek anlatan Erdem, şimdi operasyonu gerçekleştiren doktora dava açmaya hazırlanıyor.

'GAZDIR GEÇER' DEDİLER

Geçirdiği operasyonun ardından hayatının karardığını kaydeden Erdem, yaşadıklarını şöyle anlattı: "Doktor operasyonun bir saat süreceğini, aynı gün taburcu olacağımı ve 10 gün içerisinde işime dönebileceğimi söyledi. 3.5 saatlik bir ameliyatın ardından dayanılmaz bir ağrıyla uyandım. Doktorum Ağrı eşiğimin düşük olduğunu söyledi. İlerleyen saatlerde sol kasığımda büyük bir şişlik fark ettim. Hemşire 'gazdır' diyerek yürümemi önerdi."

AMELİYATTAN SONRA 5 FARKLI TANI

Ağrıları ve kasığında şişliğin geçmediğini anlatan Erdem, daha sonra vücudunun her yerinin şişmeye başladığını söyledi. Bir taraftan da sürekli kustuğunu anlatan Erdem, sözlerine şöyle devam etti: "Doktor önce kasık fıtığı olabileceğimi, daha sonra 'lenfödem' olduğumu, son olarak da enfeksiyon kaptığımı söyledi. Çekilen tomografi raporunda karın bölgesinde sıvı olduğu ortaya çıktı. Doktorlar bu kez laparoskopi cihazını temizlenmekte kullanılan solüsyonun alerji yaptığını açıkladı."

SEKİZ GÜN İDRARA ÇIKMADI

Doktorun 'Bikiniyi unut, rahmini alabiliriz' dediğini iddia eden Şebnem Erdem, asıl sorunun ameliyattan 8 gün sonra belirlendiğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Ameliyatın üstünden 8 gün geçmesine ve sürekli serum vermelerine rağmen hiç idrara çıkmamıştım. İdrarın zarar gören idrar borusundan vücuduma karıştığı, şişlik ve ağrıların bundan kaynaklandığı ortaya çıktı"

YEMEK YİYEMİYORUM

Hastaneden taburcu olduktan sonra sağlık sorunlarının bitmediğini kaydeden Erdem, şunları söyledi: "Zarar gören bölgeye stent takıldı. Aylarca enfeksiyon mücadelesi verdim. Sağ böbreğimde kalıcı hasar oluştu. Hala günde 5 kaşıktan fazla yemek yiyemiyorum. Ortada bir hata ve ihmaller zinciri var. Adli Tıp Kurumu ise bunları 'komplikasyon' olarak değerlendirdi. Mücadeleyi bırakmayacağım doktor hakkında dava açacağım."

HASTANEDE DAVA AÇACAK

Hastane yönetimi ise, yapılan işlemde hiçbir hata olmadığını, Adli Tıp Kurumu raporunun bunu desteklediğini bildirdi. Hasta üzerinde hatalarının olmadığını ifade eden yönetim, gerekli belgelerin kendilerinde olduğunu eğer bir hata varsa bunun yolunun hukuk yolu ile aranması gerektiğini kaydetti.

Erdem'in hastaneyi karaladığını kaydeden hastane yönetimi, kendilerinin de Erdem hakkında dava açacaklarını bildirdi. - Antalya

ETİKETLER : Ameliyat Oldu Hayatı Karardı
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA