Elazığ'da Gaziler Günü Kutlandı

ELAZIĞ'DA GAZİLER GÜNÜ KUTLANDI - Elazığ'da Gaziler Günü, çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Bu haber 2013-09-19 17:59:02 eklenmiş ve 426 kez görüntülenmiştir.

Elazığ'da Gaziler Günü, çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Valilik önünde gerçekleştirilen 19 Eylül Gaziler Günü programına Vali Ömer Faruk Koçak, Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, 8. Kolordu Komutan Vekili Albay Kemal Filazi, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve gaziler katıldı. Atatürk Anıtına çelenklerin sunulması, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından bir konuşma yapan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Elazığ Şube Başkanı Namık Bulut, bugünün Gazi Mustafa Kemal'e 19 Eylül 1921 tarihinde TBMM tarafından Gazilik unvanının verilmesinin yıl dönümü ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği'nin kuruluş yıldönümü olduğunu hatırlattı.

Bulut, Sakarya Meydan Muharebesi'nin ardından Gazi unvanın Mustafa Kemal Paşa'ya TBMM tarafından verildiğini, Sakarya Savaşı'nın bir milletin var oluş yada yok oluş mücadelesi olduğunu söyledi. Program daha sonra Vali Ömer Faruk Koçak, Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, 8. Kolordu Komutan Vekili Albay Kemal Filazi'nin Türkiye Muharip Gaziler Derneği Elazığ Şubesini ziyaretleri ile devam etti.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Elazığ Şube Başkanı Namık Bulut ziyarette derneğin çalışmaları ve yaşadıkları sorunlar hakkında değerlendirmelerde bulundu. Bulut, gazilerin Mustafa Kemal Atatürk'ün günümüzde yaşayan temsilcileri olduğunu söyledi.

Ziyarette daha sonra Türkiye Muharip Gaziler Derneği Elazığ Şube Başkanı Namık Bulut tarafından günün anısına Vali Ömer Faruk Koçak, Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, 8. Kolordu Komutan Vekili Albay Kemal Filazi'ye plaket verildi.

Gaziler Derneğini ziyarette bir değerlendirme yapan Vali Ömer Faruk Koçak ise, gazilik unvanının Gazi Mustafa Kemal'e aynı zamanda kendiside gazi unvanına sahip olan TBMM tarafından verildiğini hatırlatarak, gaziliğin geleneğimizde ve kültürümüzde önemli bir kavram olduğunu belirtti.

Türklerin tarihte kurduğu bütün devletlerin kurucularının gazi unvanına sahip olduğunu ifade eden Vali Koçak, yaşadığımız hürriyeti ve özgürlüğü gazilere borçlu olduğumuza dikkat çekti. 19 Eylül Gaziler Günü kapsamında Türkiye Muharip Gaziler Derneği Elazığ Şube Başkanı Namık Bulut ve dernek yönetim kurulu üyeleri Vali Ömer Faruk Koçak'a makamında bir ziyarette bulundu.

ETİKETLER : Elazığ'da Gaziler Günü Kutlandı
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA