Mardin'deki Tecavüz Davası Ertelendi

MARDİN'DEKİ TECAVÜZ DAVASI ERTELENDİ - Mardin'in Midyat ilçesindeki özel bir erkek yurdunda kalan 14 yaşındaki çocuğun öğretmeni tarafından tecavüze uğradığı iddiasına ilişkin davanın bugünkü duruşması ertelendi.
Bu haber 2013-09-19 17:59:02 eklenmiş ve 417 kez görüntülenmiştir.

Mardin'in Midyat ilçesindeki özel bir erkek yurdunda kalan 14 yaşındaki çocuğun öğretmeni tarafından tecavüze uğradığı iddiasına ilişkin davanın bugünkü duruşması ertelendi.

Adliye önünde toplanan grup 'Tecavüze sessiz kalmak tecavüze ortak olmaktır, Jın jiyan azadi' sloganları atarak yürüyüşe geçti. Burada basın açıklaması yapmak isteyen grup, çevik kuvvet ekipleri tarafından Hükümet Konağı girişinde durduruldu. Hükümet Konağı'nın önünde yapılan basın açıklamasının ardından tekrar yürüyüşe geçen grup, mahkemenin yapıldığı adliyenin arka tarafına giderek burada zılgıt ve sloganlar eşliğinde oturma eylemi yaptı.

Mahkeme kararının açıklanmasından sonra açıklama yapan Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, bir öğrenci yurdunda görevli ve din eğitimi de veren hoca pozisyonundaki birinin 14 yaşındaki bir çocuğa tecavüz ettiğini öne sürdü. Elçi, "Ne yazık ki bugün Midyat Adliyesi'nde bazı görevlilerin ve sanık yakınlarının sözlü ve hatta fiziki müdahaleleriyle meslektaşlarımız ve mağdurun kendisi yüz yüze geldi. Şüphesiz bu durumu kabul edilemez olduğunu ifade etmek isterim. Bu eylem nedeniyle meslektaşlarımıza ve mağdura yönelik bu davranış nedeniyle biraz önce Midyat Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde suç duyurusunda bulunduk. Dolayısıyla biz bu yargılamanın sonunda adil bir hükmün çıkacağını ve sanığın hak ettiği bir biçimde cezalandırılmasını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Avukat Reyhan Yalçındağ Baydemir ise, "Bu meselelerin kovuşturucusu olmamız bir kez daha fiziki ve sözlü saldırıyla yanıt buldu. Ama, en kabul edilemezi şuydu, bizzat sivil giyimli ve polis olduğunu ifade eden bir görevli, mağdurun kendisine yönelik fiziki bir saldırıda bulundu. Bütün bunlar zaten içeride bulunan kamera kayıtlarıyla açığa çıksın diye bir talebimiz var. Buna dönük olarak ayrıca yazılı suç duyurusunda da bulunduk. Bugünkü duruşma 5 Aralık tarihine ertelendi. Bizler yine tıpkı daha önceki yıllarda benzer vakalarda tutumumuzu aynı şekilde sürdüreceğiz. 5 Aralık' ta burada olacağız" şeklinde konuştu.

Mahkeme, Adli Tıp Kurumu'ndan beklenen rapor nedeniyle sanığın tutukluluk halinin devamına ve mahkemenin 5 Aralık 2013 tarihine ertelenmesine karar verdi. - MARDİN

ETİKETLER : Mardin'deki Tecavüz Davası Ertelendi
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA