Başkan Yerlikaya: Cemevlerine Yasal Statü Verilmeli

BAŞKAN YERLİKAYA: CEMEVLERİNE YASAL STATÜ VERİLMELİ - AK Parti Tunceli İl Başkanlığı'na atanan Sinan Yerlikaya, görevi Veli Suroğlu'ndan devraldı.
Bu haber 2013-09-19 16:59:03 eklenmiş ve 414 kez görüntülenmiştir.

AK Parti Tunceli İl Başkanlığı'na atanan Sinan Yerlikaya, görevi Veli Suroğlu'ndan devraldı. Cemevini vakıf haline getirerek yasal bir statü kazandırılması gerektiğini ifade eden Yerlikaya, "Yeni bir yasayla bu yasanın kaldırılması gerekiyor. Daha çok CHP'ye görev düşüyor onun dönemindeki bir yasa. CHP'nin teklifi ve AK Parti'nin de desteğiyle bu yasa değiştirilebilir." dedi.

CHP'den istifa ederek AK Parti'ye katılan Eski Vekil Sinan Yerlikaya, AK Parti Genel Merkezi tarafından Tunceli İl Başkanlığı'na atandı. Devir teslimde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Yerlikaya, "Yapılan bir görev değişimidir. Sayın Suroğlu'na hizmetlerinden ötürü teşekkür ediyorum. Bundan sonra de hep birlikte yolumuza devam edeceğiz. Buraya geliş amacımız siyaset yapmak değil hizmet yapmak. Tunceli'nin eğitiminden tutun, ekonomik kalkınmasına, üniversiteden tutun ulaşıma kadar bir çok alanda hizmet vermeyi düşünüyoruz." dedi.

Pertek yolunun ihale edildiğini bu yolun yapımının Pertek Köprüsü'nün de yapılacağı anlamına geldiğini dile getiren Yerlikaya, "Bu yolun devamı da Pülümür yoludur. Orada da keşif çalışmaları devam ediyor. Pertek Feribotundan Pülümür'e kadar üç şeritli yol yapılacak. Bunun yanı sıra bizi İstanbul'a 250 kilometre daha yaklaştıracak olan Ovacık İliç yolunun yapımına da önem veriyoruz ve bu konudaki çalışmalarımız da devam ediyor. Tunceli Halkından tek dileğimiz bizi desteklesinler, bize önem versinler. Biz hizmet için buradayız başka gayemiz yok. Burada taş üstüne taş koyarsak kendimizi mutlu hissedecek ve görevimizi yapmış sayacağız. Hiçbir siyasi kargaşaya gerginliğe fırsat vermeden her türlü partiyle siyasi platformla her arenada oturup konuşuruz dertleşiriz." diye konuştu.

"BARAJ VE HES DEFTERİ KISA SÜREDE KAPANACAK"

Bir soru üzerine baraj ve HES projeleri konusundaki görüşlerini de dile getiren Sinan Yerlikaya, "Bizler vadilerimizin suyla doldurulmasını değil bu alanların turizme açılmasını istiyoruz. Bu konudaki hassasiyetlerimizi Sayın Başbakan da biliyor. Öyle zannediyorum ki baraj ve HES defteri en kısa sürede kapanacak." şeklinde konuştu.

"DERSİM NEDENİYLE ÖZÜR DİLENMESİ ÖNEMLİYDİ"

Dersim adının geri verilmesinin önemli olduğunu dile getiren Yerlikaya, "Daha önce Başbakanın Dersim nedeniyle özür dilemesi çok büyük bir olaydı. Bu olayın somut göstergesi Tunceli isminin Dersim olarak değiştirilip eski haline getirilmesi. İnşallah Dersim olarak haritadaki yerimizi alacağız. Dersim olarak sosyal, ekonomik siyasal hayatta yolumuza devam edeceğiz" dedi.

Demokratikleşme paketiyle cemevlerine yasal statü verilip verilmeyeceğine ilişkin bir soru üzerine Yerlikaya, "677 sayılı yasanın değişmesi lazım. Bu yasa diğer tarikatlar için yürüyor da Aleviler için neden yürümüyor. Doğrudur bu yasa onlara uygulanıyor ancak Alevi kesim için uygulanmıyor. Cumhuriyet tarihinden beri böyle. Yeni bir yasayla bu yasanın kaldırılması gerekiyor. Daha çok CHP'ye görev düşüyor onun dönemindeki bir yasa. CHP'nin teklifi ve AK Parti'nin de desteğiyle bu yasa değiştirilebilir. Cemevini vakıf haline getirerek yasal bir statü kazandırılacak. Dedelere maaş ödenmesi, cemevlerinin imarda yerlerinin belirlenmesi, elektrik ve su giderinin karşılanması yer alabilir. Bir kaç günlük erteleme de sanırım bu konudaki çalışmayla ilgili. Bekir Bey, Başbakan da bu konuyu zorluyor. Diyanet İşleri Başkanı da açık fikrini ortaya koydu. İnsanlar burada ibadet ediyorsa burası ibadethanedir. Her türlü inanca saygılıyız, her türlü inanç kendini rahatça ifade edebilmelidir. Bunlar yapılırsa Alevi gençler de çatışmalardan kaçınır. Bunların ortadan kalkmasının yolu cemevlerinin ibadethane olarak kabul edilmesinden geçiyor. Bundan korkmamak lazım bu çağdaş demokrasinin bir gereğidir" diye konuştu.

"SEÇİMLERDE İDDİALIYIZ"

Tunceli'de AK Parti'nin yerel seçimlerdeki şansının sorulması üzerine Yerlikaya, yerel seçimlerde gerek ilçelerde gerekse de il merkezinde iddialı olduklarını söyledi.

Eski İl Başkanı Veli Suroğlu da yaptığı açıklamada, partide siyasete devam edeceğini belirterek, Yerlikaya'ya görevinde başarılar diledi. Yerlikaya, açıklamalarının ardından görevi eski başkan Suroğlu'ndan devraldı. AK Parti'nin ilçe teşkilatlarının da bir kaç gün içinde oluşturulması bekleniyor.

ETİKETLER : Başkan Yerlikaya: Cemevlerine Yasal Statü Verilmeli
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA