Kesk'ten Tutuklu Yöneticilerinin Bırakılması Talebi

KESK'TEN TUTUKLU YÖNETİCİLERİNİN BIRAKILMASI TALEBİ - Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Van Şubeler Platformu, düzenlediği bir basın açıklamasıyla gözaltında bulunan 54 yöneticilerinin bırakılmamasına tepki gösterdi.
Bu haber 2013-09-19 16:59:03 eklenmiş ve 369 kez görüntülenmiştir.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Van Şubeler Platformu, düzenlediği bir basın açıklamasıyla gözaltında bulunan 54 yöneticilerinin bırakılmamasına tepki gösterdi.

Mavi Plaza İş Merkezi'nin önünde bir araya gelen grup, ellerindeki pankartlar ve sloganlar eşliğinde Fegiye Teyran Parkı önüne geldi. Burada grup adına basın metnini okuyan KESK Van Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Yılmaz Berki, konfederasyonlarına yönelik artan baskı ve saldırılara tepki gösterdi. Bu operasyonlar sonucunda bugün hala 54 yönetici ve üyelerinin tutuklu bulunduğunu belirten Berki, "Sendikal hak ve özgürlükler mücadelesi ne zamandan beri suç old? Tutukladığınız arkadaşlarımızı hiçbir yasa dışı faaliyetle alakası olmadığını sizler de en az bizim kadar iyi biliyorsunuz. Sendikal haklar kapsamında yaptığımız faaliyetleri sorgulamakla asıl suçu siz işliyorsunuz. Evlerimizi, iş yerlerimizi, sendikalarımızı ve konfederasyonumuzu didik didik aradığınız baskınlarla asıl suçu siz işliyorsunuz. Arkadaşlarımızın özgürlüğünü elinden almakla asıl suçu siz işliyorsunuz. Arkadaşlarımızı derhal serbest bırakın. Konfederasyonumuz ve sendikalarımız üzerindeki baskı ve yıldırma politikalarına son verin" dedi.

Yapılan basın açıklaması sonunda sloganlarına devam eden grup, daha sonra olaysız şekilde dağıldı. - Van

ETİKETLER : Kesk'ten Tutuklu Yöneticilerinin Bırakılması Talebi
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA