Ermenistan Sınırına Geçen Türk Çobana Ateş Açılması

ASİMDER Başkanı Gülbey: "Dünya devletleri sınırlarında silahsız bir sivile ölüm ateşi açılmayacağını bütün milletler bilirken Ermenilerin bilmemesi manidardır. Çoban Mustafa'yı öldürmeleri yetmemiş bir de iftira atmışlardır, 'askerlerimize ateş açtı' diye, bu yalancı zihniyeti kınıyoruz"
Bu haber 2013-08-05 16:59:02 eklenmiş ve 450 kez görüntülenmiştir.

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Başkanı Göksel Gülbey, dünya devletleri sınırlarında silahsız bir sivile ölüm ateşi açılmayacağını bütün milletler bildiğini belirterek, olayı kınadı.

Gülbey, yaptığı yazılı açıklamada, Kars'ın Arpaçay ilçesinde yaylada hayvanlarını otlatan çoban Mustafa Ülker'in Ermenistan sınırından geçen hayvanını getirmek isterken Ermeni askerlerince öldürülmesini kınadıklarını bildirdi.

Yapılan davranışı kabul etmediklerini kaydeden Gülbey, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:  

"Dünya devletleri sınırlarında silahsız bir sivile ölüm ateşi açılmayacağını bütün milletler bilirken Ermenilerin bilmemesi manidardır. Çoban Mustafa'yı öldürmeleri yetmemiş bir de iftira atmışlardır, 'askerlerimize ateş açtı' diye, bu yalancı zihniyeti kınıyoruz. Türkiye'deki Aydın kesim suikasta kurban giden Hrant Dink için sokaklara döküldü. Acaba Mustafa için neden dökülmediler."

ASİMDER Başkanı Gülbey, konunun takipçisi olacaklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Agos Gazetesi konuyu hiç işlemedi bile, bu zihniyeti kınıyoruz. Dışişleri Bakanlığı'ndan konunun sonuna kadar takip etmesi ve bunun sorumlularının ortaya çıkartılmasını istiyoruz, ayrıca konunun takibi ve kınanması yönünde Rusya'nın Trabzon Başkonsolosluğu'na da mektup yazacağız. Ermeni basınının, öldürülen Türkiye vatandaşının insan oluşuna bakmadan başka taraflara çekerek, 'ölen Azeri kökenli' diye yazmaları da art niyeti ortaya koymaktadır. Yapılan bu davranışı şiddetle kınıyoruz." - Iğdır

ETİKETLER : Ermenistan Sınırına Geçen Türk Çobana Ateş Açılması
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA