Danıştay'ın Etü Kararı Ziraat Mühendislerini Sevindirdi

Erzurum Teknik Üniversitesi'nin (ETÜ) 4 bin dönüm alan üzerine kampüs inşaatının Danıştay tarafından durdurulması üzerine Ziraat Mühendisleri Odası yönetimi, söz konusu kararı şehrin geleceği adına olumlu bulduklarını açıkladı.
Bu haber 2013-08-05 15:59:02 eklenmiş ve 413 kez görüntülenmiştir.

Erzurum Teknik Üniversitesi'nin (Etü) 4 bin dönüm alan üzerine kampüs inşaatının Danıştay tarafından durdurulması üzerine Ziraat Mühendisleri Odası yönetimi, söz konusu kararı şehrin geleceği adına olumlu bulduklarını açıkladı.

Ziraat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adem Yavuz Sönmez ve Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nden çok sayıda akademisyenin katılımıyla Etü yerleşkesi inşaat alanında basın bildirisi okudu. Sönmez, oda olarak ikinci üniversiteye karşı olmadıklarını söyledi. Sönmez, doğal su rezerv alanı ve tarımsal üretim sahasına üniversite kurulmasına karşı olduklarını ifade etti.

Adem Yavuz Sönmez, şehrin doğu ve güney kısımlarının üniversite yerleşkesi için ideal olmasına karşılık, verimli ve sulak alanda kampüs yapılmasını şehrin vicdanı olarak kabul etmediklerini kaydetti. Danıştay'ın Etü yerleşkesindeki yapılaşmanın durdurulmasına yönelik vermiş olduğu yürütmeyi durdurma kararını saygıyla karşıladıklarına dikkat çeken Ziraat Mühendislerı Odası Başkanı, "ETÜ'nün kurulması adımı ne kadar doğru ise kuruluş yeri seçimi bir o kadar yanlış ve isabetsiz bir karar olmuştur. Etü kampüs alanı doğal bir su rezerv alanıdır. Yani stratejik öneme sahiptir. Nitekim şehrin içme suyu bir kaç yıl öncesine kadar bu alandan karşılanıyordu. Ayrıca bu alan birinci sınıf tarım arazisidir. Danıştay'ın arazi tahsisi iptalini değerlendirip ilgili kurumların savunmalarını dinleyecek olmasını şehir adına olumlu karşılıyoruz." dedi.

Sönmez, Danıştay'ın yürütmeyi durdurma kararının Etü Rektörlüğü'ne tebliğ edilmesinin ardından, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi temel atma ve inşaat çalışmalarını da bir kaç gün öncesine kadar devam ettiğinin görüntülü ve fotoğraflı olarak kayıt altına alındığını da sözlerine ekledi.

ETİKETLER : Danıştay'ın Etü Kararı Ziraat Mühendislerini Sevindirdi
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA