Davayı Kazandı, 20 Yıl Sonra 'Gazi' Unvanını Aldı

DAVAYI KAZANDI, 20 YIL SONRA 'GAZİ' UNVANINI ALDI - Askerliğini, Siirt'in Eruh ilçesine bağlı Bilgili köyündeki jandarma karakolunda yaparken teröristlerin saldırısında yaralanan kişiye, SGK aleyhine açtığı davanın sonuçlanmasıyla olaydan 20 yıl sonra 'gazilik' unvanı verildi Gazi Korkusuz: '2011 yılında 17 ay Ankara GATA'da psikolojik tedavi gördüm. Oradaki tedavimin tamamlanmasının ardından rapor aldım' 'Geçen yıl da SGK'ya haklarımı almak üzere dava açtım. Davam sonuçlandı ve 'gazi' unvanı verildi'.
Bu haber 2013-09-19 12:59:04 eklenmiş ve 450 kez görüntülenmiştir.

MUSTAFA GÜNGÖR - CANAN TÜKELAY - Siirt'in Eruh ilçesinde vatani görevini yaparken terör saldırısı sonucu yaralanan kişi, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) aleyhine açtığı davayı kazanarak 20 yıl sonra "gazi" unvanına kavuştu.

Afyonkarahisar'ın İscehisar ilçesine bağlı Çatığıl köyünde yaşayan Muharrem Korkusuz (41), AA muhabirine, 1993 yılında, askerlik görevini yaptığı Eruh'a bağlı Bilgili köyündeki jandarma karakoluna teröristlerce ateş açıldığını söyledi.

Gece yarısı gerçekleşen saldırıda, uçaksavar başında hazır tim olarak beklediği sırada göğsünden yaralandığını ve Siirt'te bir hastaneye kaldırıldığını belirten Korkusuz, şöyle devam etti:

"Saldırıdan sonra 5-10 dakika konuşamadım. Telsiz vardı ama anonslara cevap veremedim. Arkadaşlar, 'Cephanen mi bitti?', 'Niye kodlama yapmıyorsun?' diyordu. 'Mandallama yap' falan diyorlardı ama olayın şokuna girdim. 5 dakika sonra bana bir cesaret geldi. 'Koordinatları verin' dedim. Oradaki arkadaşlarımız, 'Bizim tek şarjörümüz kaldı, sen bizi kurtar, bütün umudumuz sensin' diyorlardı. 'Tamam, siz bana koordinat verin' dedim. O sırada gaz zayiatından bayılmışım. Kendime geldiğimde battaniye içinde helikoptere götürüyorlardı. Helikopterin diğer tarafında battaniyeye sarılmış şehit arkadaşlarımı görünce yine bayılmışım. Gözümü hastanede açtım."

Bazı komutanlarının hastanede kendisini ziyaret ettiğini ve dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Doğan Güreş imzasıyla "üstün cesaret ve feragat madalyası" verildiğini anlatan Korkusuz, tedavisi tamamlandıktan sonra askerliğini Siirt Jandarma Komutanlığı'nda tamamladığı bilgisini verdi.

Askerliğini tamamlamadan önce Diyarbakır'da bir hastaneye son kez muayene için gönderildiğini bildiren Korkusuz, doktorların kendisine herhangi bir sağlık problemi olmadığı yönünde rapor verdiğini ancak psikolojik olarak rahatsızlıklarının vatani görevi bitmeden başladığını belirtti.

Memleketine döndüğünde tedavi olmak için birçok hastaneye gittiğini dile getiren Korkusuz, "2011 yılında 17 ay Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) psikolojik tedavi gördüm. Oradaki tedavimin tamamlanmasının ardından rapor aldım. Geçen yıl da SGK'ya haklarımı almak üzere dava açtım. Davam sonuçlandı ve 'gazi' unvanı verildi" ifadesini kullandı. 

Korkusuz, 20 yıl sonra da olsa "gazilik" ünvanı aldığı için mutlu olduğunu sözlerine ekledi. - Afyon

ETİKETLER : Davayı Kazandı 20 Yıl Sonra 'Gazi' Unvanını Aldı
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA